10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scad taxe în Craiova

Primăria a decis să reducă taxele de ocupare a domeniului public, după ce le „umflase“ de mai mult de 30 de ori faţă de anul trecut

Edilul-şef al Craiovei a anunţat ieri că vor scădea o parte din taxele percepute în municipiu. Într-o conferinţă de presă susţinută la primărie, Lia Olguţa Vasilescu a menţionat că reducerile vizează exclusiv taxele percepute pentru ocuparea domeniului public sau privat al municipalităţii.

Distincţie între producători, prestatorii de servicii şi comercianţi

„Săptămâna trecută am avut o întâlnire cu consilierii din majoritate – PSD, PNL, UNPR – şi am luat decizia să modificăm Hotărârea nr. 2/2013 privind aprobarea taxelor şi impozitelor locale pentru acest an. Oamenii trebuie să stea liniştiţi, pentru că nu creştem nimic, ba dimpotrivă, vom scădea câteva taxe. Asta pentru că ne-am hotărât să facem o distincţie în primul rând între cei care fac producţie şi prestări servicii în Craiova şi cei care au activităţi comerciale“, a spus Olguţa Vasilescu.
Primăriţa a trecut în revistă şi noul nivel al acestor taxe de ocupare a domeniului public şi privat al municipiului: „Pentru prestări servicii şi producători, în zona 0 taxa va fi 0,25 lei/mp/zi, în zona 1 – 0,20 lei/mp/zi, în zonele 2 şi 3 – 0,10 lei/mp/zi. Pentru activităţi de comerţ, vom avea pentru zona 0 – 0,40  lei/mp/zi, pentru zona 1 – 0,30  lei/mp/zi, pentru zonele 2 şi 3 – 0,20  lei/mp/zi. Pentru terase, parcuri de distracţii şi activităţi de agrement, în zona 0 se vor plăti 0,50  lei/mp/zi, în zona 1 – 0,40  lei/mp/zi, iar în zonele 2 şi 3 – 0,30  lei/mp/zi. Asta înseamnă că, spre exemplu, o terasă de pe strada Unirii, deci în zona 0, va plăti pentru 100 mp 1.500 de lei pe lună“.
O altă modificare vizează excluderea rulotelor din categoria tonetelor stradale şi trecerea lor în categoria construcţiilor provizorii, deci la un regim mult mai lejer de taxare.
„Este pentru prima oară când se face distincţie între producători, prestatori de servicii şi comercianţi în ceea ce priveşte taxarea“, a subliniat Olguţa Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS