16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNASA şi Staţia Spaţială Internaţională au probleme de comunicare

NASA şi Staţia Spaţială Internaţională au probleme de comunicare

Comunicarea între NASA şi Staţia Spaţială Internaţională a căzut

NASA a anunţat astăzi că a pierdut contactul cu Staţia Spaţială Internaţională, probabil din cauza unei probleme informatice, dar a asigurat că astronomii de la bord şi inginerii de la sol acţionează pentru restabilirea comunicaţiilor, relatează AFP şi AP, citate de Agerpres.
„La ora 14,15 GMT, Staţia Spaţială Internaţională a pierdut contactul cu solul. În acel moment, controlorii de zbor de la Houston încercau să facă o actualizare a softului computerului de la bordul staţiei, dar un sistem a funcţionat defectuos“, a precizat agenţia spaţială americană într-un comunicat.
Potrivit comunicatului, calculatorul principal care gestionează parametrii vieţii de la bordul staţiei a fost înlocuit cu un sistem de salvare, dar acesta nu permite comunicarea obişnuită prin satelit.
NASA a reuşit să comunice pentru scurt timp cu echipajul staţiei când aceasta survola staţiile de control din Rusia, către ora 16,00 GMT. Echipajul a primit instrucţiuni şi lucrează în prezent pe un calculator de salvare în încercarea de a restabili comunicaţiile.
Comandantul actual al staţiei, Kevin Ford, a făcut cunoscut că totul este bine la bordul staţiei şi că echipajul este la lucru.
În prezent, la bordul staţiei sunt şase bărbaţi: doi americani, trei ruşi şi un canadian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS