12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Spectacole de teatru, concerte rock sau simfonice şi stand up comedy. Acestea sunt ingredientele pentru reţeta de timp liber din săptămâna în curs.
Iubitorii teatrului au chiar în această seară ocazia de a vedea un spectacol deosebit: „Gaiţele“, de Alexandru Kiriţescu, în regia lui Dan Tudor, cu un trio actoricesc de excepţie – Florina Cercel, Rodica Popescu Bitănescu şi Ileana Stana Ionescu. Piesa este prezentată de Teatrul Metropolis din Capitală şi va fi jucată pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ începând cu ora 19.00. Deşi la spectacolele prezentate de teatrele bucureştene cererea de bilete este destul de mare, astfel că, dacă nu v-aţi cumpărat încă, e posibil să nu mai găsiţi locuri, puteţi încerca să telefonaţi la agenţia teatrului pentru a afla dacă mai există câteva disponibile (telefon 0251.413.677). Trebuie să ştiţi, însă, că biletele costă 80 şi 100 de lei.
Miercuri avem program muzical, la alegere între recitalul de pian susţinut de Mădălina Paşol în sala Filarmonicii „Oltenia“ şi concertul rock al trupei Viţa de Vie de la Cafe Play. Puteţi să participaţi chiar şi la ambele evenimente, deoarece sunt programate la ore diferite.
Recitalul de la filarmonică are loc, ca de obicei, la ora 19.00. Pianista Mădălina Paşol a selectat, pentru acest recital, lucrări de Chopin, Béla Bartók, Paul Constantinescu şi Serghei Rahmaninov. Preţul unui bilet este de numai 10 lei, iar studenţii, elevii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.
Concertul Viţa de Vie face parte din turneul de cluburi Spunk Tour 2013, care aduce în faţa publicului atât piese consacrate ale formaţiei, cât şi variante acustice ale acestora, constituindu-se şi ca un preview al albumului acustic, preconizat să apară pe piaţă în luna martie a acestui an. Concertul din Play începe după ora 21.00, iar costul unui bilet este de 20 de lei.
Revenim la teatru joi, în ultima zi de ianuarie, pentru spectacolul „Apocalipsa“ după Shakespeare, montat la Craiova de reputatul regizor polonez Janusz Wiśniewski. Piesa începe la ora 19.00 şi are o durată de 85 de minute.
Concertul simfonic de vineri, susţinut de orchestra simfonică a filarmonicii, sub bagheta dirijorului Leonard Dumitriu, este propunerea noastră de inaugurare a primului weekend din februarie. Tot la ora 19.00 începe şi acest eveniment, iar melomanii craioveni au ocazia să audieze, la 200 de ani de la naşterea lui Wagner, Uvertura „Faust“. În program mai sunt incluse Concertul în Si bemol major pentru harpă, op. 4, nr. 6, HWV 294, de Georg Friedrich Händel, şi simfonia în Re minor a lui César Franck. Biletele costă 15 lei (8 lei preţ redus).
De la 21.30, tot vineri, Patrick’s Pub ne propune un moment de destindere cu trupa Jokers. Componenţii săi, Cătălin şi Claudiu, vă aşteaptă la un program de stand up comedy. Preţul de intrare este de 15 lei.
Ultima dintre propunerile noastre pentru această săptămână este premiera pregătită de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“, „Prinţul Broască“. Spectacolul se va juca de la ora 12.00, pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“. Regia este semnată de Todor Valov (Bulgaria), scenografia de Stefka Kyuvlieva (Bulgaria), scenariul fiind realizat de Veselin Boidev (Bulgaria). Tripleta de realizatori bulgari ai spectacolului este completată de altă tripletă, de confecţioneri păpuşi: Peter Cekunov, Ganka Kirilova, Aurelia Sadovska. Din distribuţie fac parte: Cosmin Dolea, Oana Stancu, Adriana Ioncu, Alis Ianoş.
Cam atât de această dată, vă urăm o săptămână uşoară şi distracţie plăcută!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS