13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmenzi pentru zăpada de pe drumuri

Amenzi pentru zăpada de pe drumuri

SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dolj SA, societate care aparţine consiliului judeţean, a fost amendată de poliţiştii Serviciului Rutier, sâmbătă, pentru că a „uitat“ să cureţe de zăpadă două drumuri judeţene – DJ 552 şi DJ 643.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au precizat că, sâmbătă dimineaţă, SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dolj SA, firma care administrează şi întreţine drumurile judeţene din Dolj, a fost sancţionată cu două amenzi contravenţionale a câte 1.470 de lei pentru că nu şi-a îndeplinit obligațiile pentru întreținerea drumurilor pe timp de iarnă.
Mai exact, lucrătorii de la Drumuri şi Poduri nu au „acționat cu material antiderapant și cu utilaje pentru înlăturarea zăpezii căzute pe carosabil punând în pericol siguranța vehiculelor care circulă pe sectorul de drum respectiv“, după cum au menţionat poliţiştii doljeni.
Drumurile pe care SC Lucrări Drumuri şi Poduri a „uitat“ să împrăştie material antiderapant sunt DJ 552 şi DJ 643, între localităţile Bucovăţ şi Terpeziţa, respectiv între municipiul Craiova şi comuna Gherceşti.
Potrivit Codului Rutier, neîndeplinirea obligaţiei de a întreţine drumurile publice pe timp de iarnă se sancţionează cu amendă între 21 şi 100 de puncte, adică între 1.470 şi 7.000 de lei, SC Lucrări Drumuri şi Poduri primind amenda minimă.
Prefectura Dolj a comunicat că, sâmbătă, angajaţii SC Lucrări Drumuri şi Poduri au intervenit cu 32 de utilaje. În total, pe drumurile judeţene din Dolj au fost împrăştiate 2.595 de tone de nisip şi 308 tone de sare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS