5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVegetarieni optimişti

Vegetarieni optimişti

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un consum regulat de legume şi fructe generează un comportament mult mai optimist. Potrivit adnkronos.it, vegetarienii sau oamenii care au în meniul zilnic suficiente plante sau produse vegetale sunt considerabil mai optimişti.
Cel puţin acesta este rezultatul unui studiu realizat pe o mie de americani, femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 74 de ani. „Persoanele care sunt în general optimiste au în sânge niveluri ridicate de caroten şi betacaroten. Acesta este un prim studiu care demonstrează că între optimism şi sănătate există o relaţie strânsă“, susţine Julia Boehm din cadrul Universităţii Harvard, Divizia de Sănătate Publică.
Cel puţin acesta este rezultatul unui studiu realizat pe o mie de americani, femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 74 de ani. Cercetătorii au analizat concentraţiile din mostre de sânge care aveau substanţe antioxidante, inclusiv caroten şi betacaroten, dar şi vitamina E. De asemenea, participanţii la acest studiu au avut de completat un chestionar în care erau nevoiţi să vorbească despre stilul de viaţă pe care îl au. Totodată, aceste chestionare au analizat şi nivelul de optimism pentru fiecare persoană în parte.
Cercetătorii au descoperit că, dintre persoanele evaluate, cele care aveau mai mult caroten în sânge erau cu 13 procente mai optimiste comparativ cu ceilalţi subiecţi. În opinia medicilor, un consum ridicat de legume şi fructe ar putea fi explicaţia pentru un nivel de optimism mai ridicat.
De asemenea, în opinia specialiştilor, relaţia dintre optimism şi nivelurile de caroten din organism poate fi parţial explicată prin faptul că persoanele optimiste au în general obiceiuri mai sănătoase, precum consumul regulat de fructe şi legume, dar şi evitarea fumatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS