14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Iubitorii poeziei eminesciene nu pot lipsi, în această săptămână, de la unul dintre evenimentele dedicate Zilei Culturii Naţionale. Acestea sunt şi cele care deschid, de această dată, lista noastră de propuneri pentru timpul liber.
Din nefericire, nu veţi putea participa decât la unul dintre cele două evenimente care au loc mâine seară, deoarece ambele sunt programate pentru ora 19.00. Puteţi alege între spectacolul Teatrului Liric „Elena Teodorini“, care îi are în distribuţie pe soliştii, orchestra şi corul instituţiei. Regia artistică este semnată de Arabela Tănase, scenografia de Răsvan Drăgănescu, iar conducerea muzicală va fi asigurată de Alexandru Iosub. Cealaltă opţiune este concertul coral de la Filarmonica „Oltenia“, unde îşi dau concursul soprana Mirela Duţă, baritonul Mircea Tudora, violonistul Octavian Gorun, pianista Corina Stănescu, dar şi Pataki Rozalia, la harpă şi Bogdan Uţă, la clarinet. Dirijorul serii este Manuela Enache.
Dacă vreţi ceva mai antrenant, mergeţi miercuri la Cafe Play, unde cântă formaţia 4 Flames. Concertul începe după ora 21.00. Sau poate vă sună mai bine un concert susţinut de Mircea Baniciu, caz în care ar fi timpul să mergeţi la Irish Way Pub şi să vă achiziţionaţi biletele de la bar, la preţul de 30 de lei, căci locurile sunt limitate – numai 80.
Vineri, 18 ianuarie, este seara concertului simfonic la Filarmonică, unde sunteţi aşteptaţi de dirijorul Dorin Frandeş, pianistul Sandu Sandrin şi, desigur, de Orchestra Simfonică, la o seară cu Beethoven, Chopin şi Mendelssohn-Bartholdy.
Pentru cei care şi-au canalizat energiile către weekend şi doresc o seară de distracţie ca la carte, propunerea Irish Way pentru seara de sâmbătă pare să fie perfectă. Căci este vorba de o petrecere costumată, iar petrecerile costumate sunt unele dintre cele mai reuşite seri tematice. Pentru a-i încuraja pe cei mai reticenţi, barul oferă un bon de consumaţie pentru două băuturi fiecărui petrecăreţ care îşi pune imaginaţia la contribuţie şi vine costumat.
Săptămâna se încheie cu două piese de teatru. Duminică, de la 17.00, puteţi vedea în sala mică a Teatrului „Marin Sorescu“ un spectacol adaptat după romanul „Legăturile primejdioase“, de Choderlos de Laclos, în regia Romaniţei Ionescu şi a Ralucăi Păun. Spectacolul este realizat în coproducţie de teatrul craiovean şi Compania „Teatrulescu“. Din distribuţie fac parte Alex Calangiu, Raluca Păun, Romaniţa Ionescu, Ramona Drăgulescu, Claudiu Mihail şi Reka Szasz.
De la ora 19.30, tot duminică, se joacă pe scena sălii „Amza Pellea“ comedia „Chinezii“, de Michael Frayn. Spectacolul aparţine Teatrului „Jean Bart“, din Tulcea, însă regia este semnată de directorul Naţionalului din Bănie, Mircea Cornişteanu. Actorii care joacă în această montare sunt Cerasela Iosifescu şi George Alexandru.
Cu acest eveniment se încheie săptămâna 14-20 ianuarie. Distracţie plăcută!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS