10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe demolarea chioşcurilor

Începe demolarea chioşcurilor

Zeci de construcţii amplasate pe domeniul public sau privat al Craiovei fără acordul municipalităţii vor simţi astăzi lama buldozerelor

Peste 30 de chioşcari din Craiova au fost somaţi sâmbătă seară să-şi desfiinţeze până luni, 14 ianuarie, ora 7.00, construcţiile provizorii ridicate fără acordul primăriei, pe domeniul public, în zona Bigului Nou din cartierul Craioviţa Nouă, dar şi prin alte zone din oraş. Dacă nu vor face asta, Primăria Craiova urmează să procedeze la demolarea chioşcurilor cu forţe proprii, cheltuielile urmând să fie imputate patronilor. Somaţiile au fost înmânate sau afişate de Poliţia Locală sâmbătă după-amiază.

„Ce ai, bă, tu nu ştii ce năroadă e Olga?“

Deşi toţi chioşcarii se aşteptau la această măsură, puţini au trecut la golirea magazinelor de produse şi la demontarea construcţiilor. Câţiva se adunaseră ieri pe trotuarul străzii Tineretului, în faţa magazinelor pe care le deţin, pentru a se îmbărbăta unul pe altul.
„Hai, mă, că nu ne demolează!“, spunea unul. „Ce ai, bă, tu nu ştii ce năroadă e Olga (n.r. – primăriţa Craiovei, Olguţa Vasilescu)? Asta vine mâine cu buldozerul peste noi!“, îi răspundea un patron din vecini. „Cum dracu’ să golesc tot într-o singură zi? Puteau să ne dea şi nouă mai mult timp ca să ne luăm tot“, comenta alt chioşcar.
Simţind că e rost de ceva reduceri, câţiva locuitori din zonă au dat o raită prin magazinele din zonă. Îi momise şi o vânzătoare care striga din faţa tarabei: „Lichidare de stoc! Şosete la doi lei!“. Potenţialii clienţi n-au avut însă prea mult noroc. Nici acum, cu doar o zi înainte de demolare, patronii magazinelor nu acceptau să lase din preţuri nici măcar la magazinele de haine second-hand.

Strada închisă prin faţa chioşcurilor

Că municipalitatea este pregătită să demoleze cu forţa chioşcurile din zona Bigului Nou s-a văzut încă de sâmbătă după-amiază, când Primăria Craiova a anunţat printr-un comunicat de presă că va închide circulaţia rutieră pe bulevardul Tineretului, tronsonul cuprins între cele două intersecţii cu bulevardul Oltenia (de la Materna până la blocurile ANL), pe sensul de circulaţie dinspre Materna către Calea Severinului, de luni, 14 ianuarie, ora 6.30, până miercuri, 16 ianuarie, ora 20.00. Buldozerele şi camioanele vor avea suficient loc de manevră.
Pentru a face faţă eventualelor proteste ale patronilor de chioşcuri, zeci de agenţi şi ofiţeri din Poliţia Naţională, dar şi din Poliţia Locală Craiova sunt pregătiţi să intervină astăzi pentru a menţine ordinea şi liniştea publică în zona demolărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS