15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Trei accidente de circulaţie mortale în trei zile

Dolj: Trei accidente de circulaţie mortale în trei zile

Trei accidente de circulaţie mortale au avut loc pe raza judeţului Dolj pe 30, 31 decemebrie şi 1 ianuarie. În noaptea de 29spre 30 decembrie, la ora 00.10, Constantin Babolea, de 45 de ani, din comuna Apele Vii, în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Leu spre Apele Vii, la ieşirea din comuna Castranova, pe fondul lipsei de experienţă şi a consumului de alcool a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit un arbore aflat în dreapta drumului. 
Din accident a rezultat decesul lui Ionel Aliman,de 32 de ani, din comuna Apele Vii, rănirea gravă a lui Marinel Olteanu, 19 ani, din Castranova, precum şi rănirea uşoară a conducătorului auto şi a minorului G.I., 15 ani, din Castranova.
Fiind testat cu aparatul alcooltest conducătorului auto i-a rezultat o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele său poliţiştii întocmind dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
În dimineaţa zilei de 31 decembrie ora 06.30, pe DN 56, în localitatea Perişor, Costin Mitrică, de 40 de ani, din comuna Cioroiaşi în timp ce conducea un autoturism pe fondul consumului de alcool (0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat) a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de Ionuţ Bănică, 30 ani, din Galicea Mare, Dolj.
În urma accidentului a rezultat decesul lui Ionuţ Bănică şi rănirea uşoară a lui Costin Mitrică şi pasagerului din acelaşi autoturism, Ionel Boşontel, 35 de ani, din comuna Cioroiaşi, Dolj. 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
La data de 1 ianuarie 2013, în jurul orei 00.05, pe DN 56 A, pe raza localităţii Cetate, Ilie Grăsoi, de 53 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism, într-o curbă la stânga, pe fondul vitezei excesive a pierdut controlul direcţiei de mers şi a lovit un gard din beton din afara părţii carosabile. Din accident a rezultat decesul conducătorului auto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS