18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBal de caritate pentru elevii silitori

Bal de caritate pentru elevii silitori

Oameni de afaceri, cadre universitare, medici și notari prezenți la bal au cumpărat la licitație diverse obiecte, iar banii astfel strânși vor fi folosiți pentru acordarea de burse unor elevi merituoși de la liceele de elită ale Craiovei, care nu au posibilități materiale ca să performeze. Cel mai scump produs a fost un brăduț împodobit, vândut cu 2.000 de lei. Aflați din GdS cine l-a cumpărat.

Cele două cluburi din Craiova – Rotary Club Craiova și Rotary Club Craiova Probitas – au organizat, sâmbătă seară, într-un cadru feeric, la hotel-restaurant Oltenia, ediția a doua a Balului de caritate intitulat „Rotary susține calitatea în educație“. Invitați de seamă din „lumea bună“ a Craiovei, oameni de afaceri, profesori universitari, medici, notari și alți membri ai celor două cluburi Rotary au luat parte la eveniment. Lor li s-au alăturat autoritățile locale, organizatorii precizând că a fost prima dată când la un eveniment de caritate de acest calibru au luat parte și reprezentanți ai administrației publice locale. „Sunt invitați 140 de oameni de bine ai orașului (…). Banii strânși la acest bal vor fi folosiți pentru a acorda burse câtorva elevi cu rezultate foarte bune, dar care provin din familii fără posibilități materiale prea mari. Copiii sunt aleși dintre cei mai merituoși de la Colegiile «Carol I», «Frații Buzești», «Elena Cuza» și de la Liceul de Artă «Marin Sorescu», și sunt selectați de către un comitet format din conducerile acestor licee. Anul trecut, 18 elevi au primit burse de câte 300 de lei pe lună, pe tot parcursul anului“, a declarat Cosmin Răduțoiu, președintele Rotary Club Craiova Probitas, club înființat anul acesta în Bănie.
Președintele Rotary Club Craiova, Mircea Năstase, a precizat care sunt așteptările, după organizarea unui astfel de  bal caritabil: „Să aibă un ecou mult mai mare și un impact mult mai mare asupra comunității locale, pe care o așteptăm să fie alături de noi, ca parteneri în acest proiect, care sprijină calitatea în educație. Sunt mulți elevi în Craiova care învață foarte bine, care au rezultate remarcabile la concursuri și competiții școlare, dar care riscă să se piardă din cauza situației financiare modeste a părinților“. În deschiderea balului, Cosmin Răduțoiu a transmis auditoriului: „Sperăm ca acest bal să devină o referință în ceea ce privește voluntariatul în Craiova, în ceea ce privește sprijinirea educației. De ce educație? Pentru că trebuie să avem grijă de tânăra generație, să le oferim tinerilor modele în viață, altele decât cele care li se prezintă zilnic…“.

Ce spune un viitor bursier Rotary

Cei prezenți au avut ocazia să asculte elevi talentați din Craiova, care au cântat la diverse instrumente, dar și artiști consacrați ai Băniei. Ioana Victoria Nedelcu, elevă la Liceul de Artă „Marin Sorescu“, a cântat la vioară, iar Radu Rareș Ionescu a impresionat cu un recital la chitară clasică. Lui i s-a alăturat Adrian Radu, elev al aceluiași liceu, care a cântat la pian. Acesta din urmă este beneficiarul unei burse din banii care s-au strâns la Balul de caritate organizat sâmbătă seară. El s-a arătat foarte bucuros că va primi bursa Rotary și a spus că, astfel, își va plăti studiile suplimentare pentru pian. Adrian Radu vrea să devină un mare pianist. „Banii din această bursă îi voi folosi pentru plata studiilor suplimentare, pentru instrumentul pe care îl practic. Momentan, se descurcă părinții mei cu banii cât de cât, dar este destul de greu în această perioadă“, a declarat tânărul, pentru GdS. La bal au mai performat și interpretele  Oana Radu și Ela Danhi, și au dansat copiii de la Clubul de dans Katamis, din Craiova.

La licitație s-au vândut icoane pe sticlă, bijuterii și brăduți

În cadrul balului au fost scoase la licitație seturi de bijuterii handmade, icoane pe sticlă pictate de elevii de la Colegiul „Elena Cuza“, doi brăduți împodobiți și un set de nasturi placați cu aur, având însemnele Rotary, care au fost furnizați de compania care oferă bijuteriile și însemnele Rotary Internațional. Membrii celor două cluburi Rotary din Craiova au licitat pentru a-și adjudeca piesele oferite de organizatori. Prețul cel mai mare a fost obținut pentru un brad împodobit, care s-a vândut cu 2.000 de lei. Cumpărătorul acestui brăduț a fost primarul din Filiași, Nicolae Stăncioi. În timpul balului s-a organizat și o tombolă, iar cei care și-au cumpărat bilete au putut câștiga boluri cu brioșe (făcute de copii), tablouri realizate de către unii membri ai Clubului Rotary, icoane, bijuterii lucrate manual și un brăduț împodobit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS