17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInfecţiile intraspitaliceşti s-au dublat

Infecţiile intraspitaliceşti s-au dublat

O situaţie îngrijorătoare se înregistrează la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, unde, în ultima perioadă, numărul cazurilor de infecţii intraspitaliceşti s-a dublat. Au fost depistate 17 cazuri de infecţii intraspitaliceşti la pacienţii internaţi la secţiile Chirurgie, Obstetrică-ginecologie şi Nou-născuţi.
Stafilococul este principala bacterie care a determinat apariţia infecţiei intraspitaliceşti la opt pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Din ianuarie şi până în octombrie, alte tipuri de bacterii au afectat alţi nouă bolnavi care s-au internat în unitatea sanitară. Numai că, faţă de anul trecut, numărul infecţiilor spitaliceşti s-a dublat, de la opt cazuri câte au fost în 2011, la 17 cazuri anul acesta, cauza fiind aceeaşi, igiena necorespunzătoare. Conducerea spitalului dă însă vina pe imunitatea scăzută a pacienţilor.
„Cauzele principale sunt starea de imunitate scăzută a pacienţilor. Din cele 17 cazuri, şase sunt la nou-născuţi prematur, nouă la bolnavi operaţi, internaţi în Secţia de chirurgie generală, şi două la bolnavii internaţi în Secţia obstetrică-ginecologie“, a declarat Doina Borugă, managerul Spitalului Judeţean din Mehedinţi.
Riscul apariţiei infecţiilor contactate de bolnavi pe durata spitalizării reprezintă un aspect important pentru sănătatea pacienţilor. Infecţia intraspitalicească determină consecinţe importante atât în plan medical, cât şi în plan economic: infecţii respiratorii grave la cei intubaţi, complicaţii postoperatorii tardive, posibile intervenţii chirurgicale ulterioare, prelungirea duratei de spitalizare, incapacitate temporară, prelungită sau definitivă de muncă.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS