10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE lansează primul forum al strategiei pentru regiunea Dunării

UE lansează primul forum al strategiei pentru regiunea Dunării

Cancelarul german, Angela Merkel, și comisarul pentru politică regională, Johannes Hahn, participă, marți și miercuri, în Bavaria la primul forum anual al Strategiei UE pentru regiunea Dunării, informează NewsIn.

Potrivit unui comunicat al CE, evenimentul, care va avea loc la Regensburg, în Bavaria, va celebra rezultatele primului an de la lansarea acestei strategii, inițiată de România şi Austria.
Strategia Dunării vine cu soluții comune la provocări cu care se confruntă 14 țări și care țin de domenii variate, precum transport, securitate, turism, mediu, energie, ocuparea forței de muncă și creșterea economică, precizează comunicatul Comisiei Europene.
Comisarul european pentru politică regională s-a declarat convins, înaintea evenimentului din Bavaria, că strategia are o contribuție esențială la competitivitatea acestei regiuni a Europei.
La Forumul anual vor participa reprezentanți din cele 14 țări implicate în strategie, inclusiv numeroși miniștri și secretari de stat, cu scopul de a face un bilanț și de a trasa planuri pentru viitor. De asemenea, vor fi prezente personalități din sectorul privat, din mediile regionale de afaceri, din societatea civilă și din mediul academic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS