8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrupare specializată în trafic de minori şi proexenetism, destructurată

Grupare specializată în trafic de minori şi proexenetism, destructurată

12 persoane sunt suspectate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au racolat mai multe minore din judeţul Suceava şi le-au obligat să se prostitueze, conform IGPR.
În această dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi cei de la Serviciile de Acţiuni Speciale Suceava şi Călăraşi, au efectuat 9 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava şi Călăraşi, şi au pus în executare 8 mandate de aducere.
În fapt, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări faţă de membrii unei grupări specializată în trafic de minori şi proxenetism.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate în cauză, s-a stabilit că, în perioada 2011-2012, membrii grupării au racolat şase persoane de sex feminin (din care 5 minore, provenite din familii dezorganizate), de pe raza judeţului Suceava, în scopul exploatării sexuale, determinându-le, astfel, la practicarea prostituţiei, sub promisiunea unor câştiguri materiale consistente.
Clienţii erau racolaţi de către toţi membrii grupării, iar relaţiile sexuale contra- cost aveau loc în diferite unităţi de cazare din municipiul Rădăuţi, în mijloacele de transport ale clienţilor sau în locuinţele suspecţilor.
Una dintre victimele minore, racolată de către F. Traian, de 52 de ani, din comuna Poieni Solca, judeţul Suceava, a fost exploatată de către D. Alexandru, de 20 de ani, din municipiul Rădăuţi, iar acesta, la rândul său, a plasat-o în vederea practicării prostituţiei altor doi suspecţi, respectiv T. Fabian, de 24 de ani şi M. Adrian, de 31 de ani, ambii din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi. Aici, victima minoră, împreună cu alte tinere, sub supravegherea suspecţilor din judeţul Călăraşi, practicau prostituţia ”la stradă”, pe Autostrada Soarelui.
În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate în vederea cercetărilor 3 hard disk-uri, un memory-stik, 9 telefoane mobile, 9 cartele telefonice, precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.
În urma probatoriului administrat, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 12 suspecţi, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.
Persoanele împotriva cărora au fost puse în executare mandatele de aducere urmează a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Suceava, în vederea audierilor.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor membrilor grupării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS