12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOltenii au luat cu asalt cursa Wizz Air

Oltenii au luat cu asalt cursa Wizz Air

Venirea companiei aeriene Wizz Air pe Aeroportul din Bănie pare să-i fi atras ca un magnet pe olteni. Deşi nu au comunicat numărul de bilete vândute până acum, oficialii operatorului aerian au precizat pentru GdS că rezervările sunt peste aşteptări. 

Din prima zi în care oficialii Wizz Air şi cei ai Consiliului Judeţean Dolj au anunţat că de pe Aeroportul din Craiova vor fi zboruri low-cost către Milano, oltenii au dat năvală şi şi-au rezervat bilete pentru prima cursă care va avea loc pe 20 mai. Aşteptarea a fost mare, iar venirea Wizz Air a fost întâmpinată cu bucurie de cititorii GdS, mărturie stând zecile de mesaje postate pe site. Neoficial, în prima zi când s-a dat drumul la comenzi pe internet, s-au achiziţionat peste 70 de bilete la primul zbor de la Craiova către Milano. „Rezervările pentru prima rută Wizz Air din Craiova merg foarte bine, peste aşteptări“, a precizat pentru GdS, Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager la Wizz Air. Mergând pe principiul enunţat de directorul comercial al companiei Wizz Air, Gyorgy Abran, într-un interviu acordat GdS, cei care şi-au rezervat biletele din timp au plătit mai puţin. Abran îi îndemna pe călători să cumpere biletele cât mai devreme posibil pentru a beneficia de reduceri substanţiale. Şi a avut mare dreptate. Dacă acum aproape două săptămâni, preţul unui bilet pleca de la 72 de lei, acum acesta aproape s-a triplat şi asta, deoarece cererea este foarte mare. Cu cât cele 180 de locuri ale unui avion Airbus 320, aparatul pe care îl foloseşte Wizz Air, se ocupă, cu atât preţul creşte. Cei care doreau să-şi cumpere ieri un bilet pentru un sejur la Milano plăteau 222 de lei pentru cursa care pleca de la Craiova pe 20 mai şi 222 de lei pentru cursa de întoarcere de pe data de 24 mai. Ceva mai ieftine sunt biletele începând cu următoarea cursă care pleacă de la Craiova. De exemplu, pe 24 mai, biletul dus costă 182 de lei, iar la întoarcere, pe 28 mai, biletul costă 262 de lei. Dacă plănuiţi un sejur mai lung la Milano, vă puteţi întoarce pe 31 mai, cursă la care biletul costă tot 182 de lei. Bilete mult mai ieftine sunt pentru cursa de pe 17 iunie, care pleacă de la Craiova, cu întoarcere din Milano pe 21 iunie. Preţul este acelaşi – 92 de lei. Pentru cei care călătoresc des, o soluţie de reducere a costurilor de transport ar fi să devină membri ai clubului Wizz Discount, unde, pentru o taxă anuală de circa 40 de euro, primesc reduceri din preţul biletului.
Deşi Milano este prima cursă anunţată oficial, nu este exclus ca primul zbor de pe Aeroportul din Craiova la preţuri mici să fie pe altă rută. Cel mai probabil, în luna ianuarie, aeroportul va scoate la licitaţie, individual, celelalte rute pe care le doreşte, Londra, Barcelona, Köln, Paris şi Bruxelles. Caietul de sarcini al licitaţiei va fi publicat şi în jurnalul european al achiziţiilor publice, astfel că este posibil ca la licitaţie să se înscrie şi alţi operatori mai puţin cunoscuţi în România. Chiar dacă preţul pe cursă, calculat pentru fiecare persoană, este important, nu acesta este criteriul definitoriu pentru desemnarea companiilor câştigătoare ale acestor rute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS