24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCât de liber ești pe Internet?

Cât de liber ești pe Internet?

Vrei să afli mai multe despre libertatea de exprimare, despre ce poţi sau nu poţi face pe Internet? Vrei să faci mai multe pentru colegii tăi, şcoala sau comunitatea ta și nu știi cum?

Vino în 10 – 11 noiembrie la seminarul organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent la Craiova. Întâlnirea este destinată tinerilor (elevi de liceu, studenți, etc.) preocupați de social media și face parte din proiectul Digital Rights and Wrongs.

În cadrul acestui proiect, participanții vor învăța să folosească Internetul eficient şi responsabil , să organizeze activități de advocacy și dezbateri publice, folosind atât noile tehnologii, cât și miloacele tradiționale. Pe parcursul proiectului, cursanții vor primi asistență din partea expertilor CJI pentru implementarea unor campanii de advocacy pe o temă aleasă de ei. Cele mai bune trei campanii, la nivel naţional, vor fi premiate.

Pentru înscriere, trimite un CV și o scurtă scrisoare de intenție la adresa [email protected]până joi, 8 noiembrie a.c. Ai grijă să incluzi datele tale de contact (inclusiv telefon!), ca să îți trimitem toate informațiile logistice.

Organizatorii vor acoperi costurile de transport pentru cei din afara orașului, precum și masa de prânz pentru zilele de curs.

Proiectul își propune să stimuleze gândirea critică a tinerilor și să îi familiarizeze cu ideea de competente media digitale, aducând în atenția publică drepturile digitale și modul în care libertatea de expresie este protejata pe Internet.

Proiectul Digital Rights and Wrongs,coordonat de Centrul pentru Jurnalism Independent în perioada mai 2012 – aprilie 2013, este susţinut financiar deTrust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

În cadrul acestui proiect, partenerul Centrului pentru Jurnalism Independent la Craiova este Gazeta de Sud.  

Pentru detalii suplimentare ne poți contacta la telefon: 0726.108.245 sau e-mail: [email protected], persoană de contact: Cristina Lupu, Manager de comunicare și programe CJI.

Despre Centrul pentru Jurnalism Independent

Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit care acţionează pentru profesionalizarea presei prin păstrarea standardelor jurnalistice şi prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest şi responsabil în mass-media. CJI militează pentru apărarea libertăţii de expresie ca drept fundamental al omului şi condiţie obligatorie a oricărei democraţii. CJI contribuie la facilitarea dialogului social prin susţinerea schimbărilor democratice, prin responsabilizarea factorilor de decizie şi prin încurajarea participării active a cetăţeanului. (www.cji.ro si www.facebook.com/Centrul.Jurnalism.Independent).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS