21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCanalele, guri căscate în stradă

Canalele, guri căscate în stradă

Cine trebuie să dea în gropile de pe trotuarele urbei noastre, cine trebuie să-şi rupă picioarele în gurile de canal rămase pe jumătate descoperite, ca să se ia în cele din urmă o măsură? Poate chiar administraţia locală, în fapt reprezentanţii acesteia, care promit şi tot promit, dar să facă este mai greu. Sau mai-marii urbei să-i tragă de mânecă pe furnizorii de utilităţi, ca să-şi remedieze deficienţele.
Ca să se convingă, cei responsabili ar trebui să treacă pe strada Victor Gomoiu din cartierul 1 Mai, unde pe trotuarele, în  parcările şi grădinile blocurilor apar guri de vizitare a canalelor pe jumătate acoperite cu plăci de beton. Altele sunt pline cu pet-uri, frunze şi chiar hoituri de animale, chiar sub nasul locatarilor din cvartalul de blocuri I şi S. „Gura de canal este acoperită parţial cu o placă de beton și emană un miros insuportabil. Nu se poate aerisi, parcarea miroase îngrozitor. În canal este un câine mort care a intrat în putrefacţie, pe scurt este un real pericol pentru sănătatea locatarilor. Aceasta este situaţia în spatele blocului I 23. Cu patru-cinci găleţi de beton, câteva pietre şi bunăvoinţă s-ar rezolva problema. La primărie am făcut sesizări şi degeaba“, a spus Valentin Sandu, locatar.

Trotuarul cu capcane

În schimb, cei din blocul I 19 au o gură de canal care se cască chiar în faţa blocului, în mijlocul trotuarului. Aici, dala din beton este pe jumătate căzută în interiorul canalului, iar acesta serveşte pe post de coş de gunoi. Ghinionul mai mare este pentru trecătorii care nu locuiesc în zonă, iar la ore târzii pot să-şi rupă aici picioarele. Dar şi pentru cei care şi-ar parca autoturismul, fără să vadă capcanele care îi pândesc. „Este de multă vreme aşa. Noi nu avem trecere pe acolo, dar cei care trec seara şi sunt mai grăbiţi pot să-şi rupă picioarele aici. Sau vine unul şi parchează maşina. Nici nu ştiu de la ce este gura asta de canal“, a spus o locatară de la fereastra unui apartament. De trotuarele măcinate şi pline de cratere, ce să mai vorbim?!

Lungul şir al promisiunilor

Până una alta, destinatarii întrebărilor retorice par a fi Compania de Apă „Oltenia“ şi SC Termo Craiova SRL, care ori nu au habar de existenţa acestor „capcane“, ori nu le pasă.
„Am trimis angajaţii noştri în teren şi au depistat aceste guri de canal peste care sunt aşezate dale de beton degradate. Acestea vor fi înlăturate, iar în locul lor vor fi puse capace din fontă cu ramă pentru a nu mai exista pericolul înlăturării lor“, a precizat reprezentantul Companiei de Apă Oltenia, Mihaela Chiriţescu.
În căutarea gurilor de canal deschise chiar pe trotuar vor pleca şi angajaţii Termo. „Nu cunosc dacă aceste guri de vizitare aparţin societăţii noastre sau altor operatori. Nu am primit sesizări din partea angajaţilor mei sau a locatarilor din zonă. Verificăm, fiindcă nu este bine să rămână descoperite aceste guri de vizitare a conductelor noastre“, a spus reprezentantul SC Termo Craiova, Nicolae Degeratu.
Rămâne deschisă „oferta“ pentru asfaltarea trotuarelor. Poate se înscrie Primăria Craiova să preia această sarcină, care îi revine de fapt şi de drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS