24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞase persoane, reţinute în dosarul fraudelor cu credite bancare

Şase persoane, reţinute în dosarul fraudelor cu credite bancare

Procurorii DIICOT au reţinut, în această după-amiază, şase persoane implicate în dosarul fraudelor cu credite bancare în care sunt cercetate peste 100 de persoane, printre care bancheri şi angajaţi din Ministerul Economiei, informează NewsIn. Cei şase au fost duşi la arest.

Printre cei peste 100 de suspecţi din dosar se află Aurel Şaramet, directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, vicepresedintele BRD România, Claudiu Cercel şi generalul în rezervă Dragoş Diaconescu, fost angajat din cadrul SIE, care sunt audiaţi joi la DIICOT Bucureşti în dosarul privind fraude în valoare de 22 de milioane euro.
Procurorii DIICOT au efectuat 50 de percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, la o reţea care a obţinut zeci de credite de la mai multe bănci, activitatea infracţională fiind sprijinită şi de Aurel Şaramet, director al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM şi angajaţi în Ministerul Economiei.
Potrivit DIICOT, în perioada 2010-2012, membrii unui grup infracţional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse – au realizat beneficii financiare substanţiale prin săvârşirea de fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.
Potrivit sursei citate, învinuiţii au obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, în baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate de către liderii grupării.
În această dimineaţă, au fost efectuate 50 de percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor, precum şi la sediile unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS