6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmii doljeni, în misiune la Zilele Craiovei

Jandarmii doljeni, în misiune la Zilele Craiovei

Jandarmii doljeni, în cooperare cu lucrători din cardul IPJ Dolj şi ISU Dolj, vor continua să asigure măsurile de ordine publică la evenimentele organizate cu ocazia Zilelor MunicipiuluI Craiova, acţionând şi la manifestările programate pentru acest sfârşit de săptămână. 200 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică astăzi şi mâine, începând cu orele 20:00, la spectacolele de muzică uşoară ce se vor desfăşura în Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova. Duminică, acestora li se vor alătura peste 60 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj.

Reprezentanţii IJJ au ţinut să precizeze că persoanelor care participă la aceste evenimente le este interzis să aibă asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte asemenea materiale, substanţe sau obiecte, în caz contrar riscând o pedeapsă cu închisoare de la trei luni la doi ani.

Totodată, jandarmii îi invită pe participanţii la manifestări să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale, să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora. De asemenea, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţenii care participă la aceste spectacole împreună cu minori să manifeste o atenţie deosebită asupra acestora pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine aflate în dispozitiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS