6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDuminică trecem la ora de iarnă

Duminică trecem la ora de iarnă

România va trece duminică, 28 octombrie, la ora oficială de iarnă, ora 4.00 urmând să devină ora 3.00. Trecerea la ora de iarnă înseamnă, de fapt, revenirea la ora oficială standard. Aceasta este modificată în fiecare primăvară, în luna martie, când trecem la ora de vară – ceasurile sunt date atunci cu o oră înainte.
CFR Călători informează că trecerea la ora oficială de iarnă nu modifică mersul trenurilor în vigoare.
Vor fi afectate de schimbarea de oră 82 de trenuri, dintre care: 40 InterRegio, 40 Regio și două InterCity.
Trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de vară până în noaptea de 27 – 28 octombrie, la ora 4.00, care devine ora 3.00.
În noaptea de 27 – 28 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4.00 vor pleca la orele din Mersul trenurilor în vigoare, respectând ora Europei Orientale.
Potrivit CFR Călători, trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație.
De asemenea, având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora oficială a Europei Orientale se face în aceeaşi zi de duminică, 28 octombrie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orarele din Mersul trenurilor în vigoare.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS