6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirector nou la Salubritate

Director nou la Salubritate

În aceeaşi şedinţă de consiliu local în care se stabileşte componenţa comisiei care va decide cui îi va fi concesionată salubrizarea Craiovei, primăriţa cere consilierilor să-l numească şef la Salubritate pe directorul din Călăraşi al SC URBAN SA

După ce actualul şef al Salubrităţii Craiovene, Ionel Petre, a refuzat să semneze contractul de management, primarul Craiovei vrea să îl aducă din afara judeţului pe noul director al SC Salubritate Craiova SA. Acţionând întocmai ca la Termoficare, unde a venit cu „marele specialist“ Cristian Popescu, pe post de director efemer, primăriţa propune consilierilor locali spre aprobare, în şedinţa ordinară de săptămâna viitoare, desemnarea drept administrator şi director general al Salubrităţi pe… Cristian Popescu!

Şeful de la Urban Călăraşi, adus director la Salubritate Craiova

Nu, nu e acelaşi Cristian Popescu! Cel care ar urma să ocupe funcţia prin care s-au perindat în ultimele luni Flavius Sirop şi Ionel Petre este un personaj cunoscut în acest sector. Are 55 de ani, a absolvit Facultatea de Electrotehnică din Craiova în anul 1982 şi deţine în prezent funcţia de director al societăţii private de salubrizare din Călăraşi, care nu era altceva decât o sucursală a uneia dintre cele mai cunoscute firme din acest domeniu – SC URBAN SA.
Înfiinţată în 1995, prin desprinderea serviciului de Salubritate din cadrul Regiei de Gospodărie Comunală din Râmnicu Vâlcea, compania privată URBAN SA se ocupă în prezent de salubrizare în nouă judeţe din ţară, principalele localităţi în care activează fiind: Râmnicu Vâlcea, Braşov, Bucureşti (sectorul 6), Otopeni, Călimănești, Olănești, Băile Govora, Bragadiru, Ocnele Mari, Sinaia, Azuga, Călărași, Drăgășani și Horezu. Totodată, deţine staţii de sortare şi valorificare a deşeurilor reciclabile în Bucureşti, Braşogv şi Râmnicu Vâlcea.

Activitatea de salubrizare, gata de concesionare

Ce caută directorul de la URBAN SA Călăraşi în fruntea Salubrităţii craiovene? Singurul răspuns posibil este că pregăteşte pentru privatizare firma aflată în prezent în subordinea municipalităţii. Pentru că, întâmplător sau nu, tot în şedinţa de miercuri, 31 octombrie, în care ar urma să se valideze numirea lui Cristian Popescu, se află pe ordinea de zi un proiect de hotărâre pentru aprobarea „componenţei Colectivului de coordonare şi supervizare pentru atribuirea contractului de concesiune a activităţilor de salubrizare, precum şi a Comisiei de evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractului de concesiune a activităţilor serviciului de salubrizare“.
În documentele ataşate acestui proiect de hotărâre se arată cât se poate de clar că pe 28 februarie 2013 expiră contractul de delegare a gestiunii către SC Salubritate Craiova SRL, dată de la care firma municipalităţii îşi închide porţile, iar activităţile de care se ocupă aceasta vor fi concesionate către o firmă specializată. „Membrii colectivului de coordonare şi supervizare sunt numiţi de autoritatea contractantă din cadrul specialiştilor proprii. Principalele responsabilităţi ale colectivului de coordonare şi supervizare constau în: fundamentarea deciziei de concesionare, elaborarea documentaţiei de atribuire şi stabilirea procedurii de atribuire a contractului de concesiune“, se arată în Raportul Serviciului de Administrarea şi Monitorizarea Serviciilor de Utilitate Publică, vizat prin semnătura primăriţei Craiovei. În condiţiile date, ghici ghicitoarea mea: cărei firme din ţară îi va fi concesionată salubrizarea Craiovei?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS