16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgram educaţional pentru protecţia mediului, în judeţele din Oltenia

Program educaţional pentru protecţia mediului, în judeţele din Oltenia

Unităţile de învăţământ pre-universitar sunt invitate să se înscrie, până pe 9 noimebrie, în programul educaţional de protecţie a mediului „Patrula de reciclare”, iniţiat de Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec, informează agerpres.ro. Programul se desfăşoară în Bucureşti şi în mai multe judeţe din ţară, inclusiv în cele din Oltenia – Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea.

Realizat de RoRec în parteneriat cu primăriile şi Inspectoratele Şcolare Judeţene, proiectul „Patrula de reciclare” reprezintă un program educaţional de protecţie a mediului, centrat pe colectarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în unităţile de învăţământ. Proiectul urmăreşte încurajarea obiceiului de colectare selectivă a acestui tip de deşeuri pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, de 4 kilograme/locuitor/anual.
Unităţile de învăţământ din judeţele menţionate interesate de program, metodologia de înscriere şi regulamentul Patrulei de reciclare sunt invitate să acceseze http://www.rorec.ro/ro/patrula-de-reciclare şi pagina facebook Patrula de reciclare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS