24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolivalenta are generator, dar n-are mobilier

Polivalenta are generator, dar n-are mobilier

Şansele ca Sala Polivalentă să fie gata pe 10 noiembrie, când Primăria Craiova doreşte s-o inaugureze cu Gala K1 „Superkombat Final Elimination“, au crescut considerabil. Vineri a sosit, în sfârşit, la Craiova, grupul electrogen fără de care pompierii au refuzat să-şi dea avizul pentru inaugurarea Polivalentei. Generatorul este menit să asigure energia electrică pentru pompele instalaţiei antiincendiu, în situaţia în care sala ar rămâne fără energie electrică din reţea.
„Grupul electrogen a fost achiziţionat de firma noastră, urmând să fie apoi decontat de Compania Naţională de Investiţii. Vineri a sosit acest grup electrogen şi urmează ca de marţi (astăzi -n.r.) să ne apucăm de montarea lui. Sperăm să primim şi mobilierul în timp util, pentru a putea da în folosinţă sala pe 10 noiembrie, aşa cum doreşte Primăria Craiova“, a declarat reprezentantul antreprenorului general CONCAS Buzău, şeful de şantier Tony Bălăcescu.

Termen de finalizare: „noiembrie 2012“

Primăria Craiova nu pare, însă, pregătită să preia Sala Polivalentă. Potrivit unor surse apropiate constructorilor, municipalitatea nu şi-a desemnat până acum nici un om care să înveţe, măcar, de unde să aprindă sau să stingă lumina. Nu de alta, dar în momentul în care predau sala, cei şase antreprenori care au lucrat la construirea şi dotarea acestui obiectiv nu mai au nici o obligaţie faţă de beneficiarul final – Primăria Craiova – care trebuie să aibă pregătiţi oamenii care se vor ocupa de funcţionarea acestui colos.
Cât despre mobilier, acesta rămâne încă sub semnul incertitudinii. Într-un comunicat remis Gazetei de Sud, Compania Naţională de Investiţii (CNI) precizează că se va ocupa de achiziţionarea „unei părţi“ din mobilierul necesar Polivalentei craiovene: „Referitor la solicitarea dumneavoastră privind obiectivul de investiţii Sală Polivalentă 4.000 de locuri din localitatea Craiova, judeţul Dolj, vă comunicăm faptul că atât grupul electrogen, cât şi o parte din mobilierul necesar dotării Sălii Polivalente urmează să fie achiziţionate de Compania Naţională de Investiţii SA. Finanţarea va fi asigurată din sumele destinate programului «Săli de Sport». În prezent, s-au făcut demersurile necesare pentru iniţierea procedurilor de achiziţie în conformitate cu prevederile legale, astfel că în acest moment nu se cunosc valorile pentru acestea. Atât mobilierul, cât şi grupul electrogen urmează să fie montate în cel mai scurt timp posibil“. Până ieri, însă, CNI nu publicase în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) nimic despre vreo licitaţie în vederea cumpărării acestui mobilier.
Şi în privinţa datei la care va fi gata Polivalenta, CNI este mult mai rezervată decât primăriţa. „Termenul estimat pentru finalizarea obiectivului „Sală Polivalentă 4.000 locuri“ din localitatea Craiova, judeţul Dolj este luna noiembrie 2012“, spune CNI în acelaşi comunicat. Să sperăm că „noiembrie“ înseamnă, de fapt, „10 noiembrie“! Altfel, Gala K1 fie se mută în Sala Sporturilor de pe strada Brestei (unde abia vor încăpea… participanţii) ori se desfăşoară pe stadionul „Ion Oblemenco“…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS