12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProprietarii, furaţi cu tubul de oxigen

Proprietarii, furaţi cu tubul de oxigen

Are datorii de 987.000 de lei către furnizorul de căldură al oraşului, este pe locul al treilea în topul asociaţiilor de proprietari cu mari debite din Craiova, dar reprezentanţii  proprietarilor îşi permit să plătească anual din banii locatarilor 370.000 de lei comisioane unor avocaţi. Culmea, aceștia trebuie să reprezinte asociaţia în procesele pe care le are chiar cu proprietarii pe care preşedintele îi acţionează în instanţă pe bandă rulantă.

Mulți proprietari din Asociaţia nr. 3 Nicolae Titulescu spun că „aşa nu se mai poate“ şi ei nu mai pot tolera la nesfârşit neregulile pe care le girează chiar preşedintele asociaţiei, Marin Furnică: liste de plată încărcate, cheltuieli nejustificate, salarii şi prime pe care şi le acordă cei din asociaţie fără ştiinţa proprietarilor, comisioane grase firmelor de avocatură, organigramă stufoasă.
„Asociaţia asta a avut întotdeauna probleme, mai ales de când a venit acest preşedinte Furnică. Nu se mai ştie de adunări, îşi votează pe ascuns salariile, îşi dau prime, iar noi suntem buni de plată. Am înţeles că acum a plecat în Italia. Avem lunar consum dublu, pe lângă consumul individual de apă rece. Cheltuielile la asociaţie sunt exorbitante, de exemplu: telefon mobil – 77,41 lei, telefon fix – 145,31 lei, onorariu avocat – 300 plus încă 100 lei într-o lună. Plătim biletele de transport, din două în două luni trece la cheltuieli o yală. Plătim şase femei de serviciu şi doi instalatori, dar la noi este mereu mizerie, iar instalatorii lucrează în particular“, a spus Maria Ciugulea, proprietar.

Încărcaţi la întreţinere… din greşeală

Oamenii sunt revoltaţi că se trezesc încărcaţi la întreţinere cu te mai miri ce taxe, iar dacă vreun proprietar se prinde că „scârţâie“, bine, dacă nu, sute de apartamente sunt bune de plată.
„Ce ne-a revoltat? Ne-am trezit că de două luni încoace pe lista de plată sunt trecute la rubrica «alte cheltuieli» tot felul de sume. Nu ştim pentru ce! Dacă am întrebat, mi-a zis să plec de acolo că îmi creşte tensiunea“, a povestit Elena Moraru.
Prins cu uşa de către proprietarii revoltaţi, care s-au prezentat luni la sediul asociaţiei, administratorul Moise Fronie a explicat: „Acele cheltuieli se referă la chiria pentru tubul de oxigen pe care îl folosim la asociaţie, şi pentru cel de acetilenă, 90 de lei pe lună, la care se adaugă 370 de lei încărcarea lor. S-a făcut într-adevăr o greşeală, că tuburile nu se goliseră şi s-a băgat încărcarea lor şi în luna iulie, şi în luna august. Plus că trebuie să plătim firmei Techem inventarierea instalaţiilor. S-a mai făcut o greşeală şi cu repartitoarele de la blocul C3 scara 2, este singurul bloc cu repartitoare şi costurile de aici s-au băgat în lista de plată a tuturor“.
Greşeli pe care mulţi dintre proprietari nu le-au observat şi au plătit întreţinerea fără să mai ceară explicaţii.
„Vecinii mei au venit, au plătit, fără să-şi pună problema ce este cu aceste costuri umflate. Le-am zis: «Măi, oameni buni, hai să vedem ce este cu facturile astea!». Aşa fac, este o greşeală şi dacă nu observă oamenii suntem buni de plată“, a explicat un locatar.

Preşedintele în Italia, proprietarii cu datoriile

Cheltuieli nejustificate spun proprietarii că s-au făcut şi cu reparaţiile efectuate la sediul asociaţiei de proprietari, două încăperi dintr-un punct termic. „Au trecut în buget suma de 1.300 de lei pentru reparaţii, dar la final au ridicat costurile la 3.500 de lei, au cumpărat o bormaşină cu 500 de lei şi o folosesc la casa pe care şi-o construieşte preşedintele. La fel fac şi cu tuburile de oxigen, pe care le încarcă pe cheltuiala noastră şi le folosesc pe la lucrări particulare. Ei dacă se duc să cumpere o bandă adezivă ne trec la cheltuieli şi combustibilul. Susţin că s-au dus cu maşina până la magazin. Numai nereguli! Noi suntem ca o vacă bună de muls“, a afirmat Tudor Călin.
Preşedintele Asociaţiei nr. 3 Nicolae Titulescu nu poate răspunde acestor acuzaţii, pentru că între timp a solicitat încetarea activităţii şi a plecat în Italia. Locul său este ţinut de vicepreşedinte, dar acesta neagă că ar fi cel care are în mână frâiele asociaţiei, şi îşi tratează vecinii cu indiferenţă.
Asociaţia nr. 3 Nicolae Titulescu este ca un butoi cu pulbere, pentru că proprietarii sunt hotărâţi să ţină Adunare Generală şi să-şi aleagă alţi reprezentanţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS