8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChiţoiu: Sperăm să repornim activitatea la Oltchim într-o lună

Chiţoiu: Sperăm să repornim activitatea la Oltchim într-o lună

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat, astăzi, că din discuţiile pe care le-a purtat cu reprezentanţii băncii care a blocat conturile Oltchim, acestea urmează să fie deblocate, şi şi-a exprimat speranţa că într-o lună combinatul va fi repornit, informează NewsIn.

“Am avut întâlnirea cu noua conducere a Oltchim şi cu reprezentanţii OPSPI, de asemenea o să avem o întâlnire şi cu băncile creditoare să găsim soluţii pentru repornirea combinatului. Într-adevăr, o bancă a blocat conturile, era normal să-şi recupereze ratele la credit, dar din discuţiile pe care le-am purtat cu banca respectivă urmează să fie deblocate conturile. (…) Asta se negociază acum – programul de repornire a combinatului – noi sperăm că în maxim o lună să repornim combinatul”, a menţionat acesta, înainte de şedinţa conducerii PNL.
De asemenea, Chiţoiu a punctat că salariile vor fi plătite parţial în funcţie de sumele recuperate de la debitorii combinatului, el apreciind că ministerul Economiei doreşte acordarea unui ajutor de salvarea pentru reluarea activităţii la Oltchim.
Întrebat dacă se ia în calcul intrarea în insolvenţă a combinatului, Chiţoiu a susţinut că “ar fi o soluţie”, dar nu a fost discutat acest subiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS