10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful CEO deschide uşile companiei pentru anchetatori

Şeful CEO deschide uşile companiei pentru anchetatori

Proaspătul director general al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, doreşte să deschidă porţile companiei pentru procurori şi organele de control ale statului. Potrivit noului şef al Complexului Energetic Oltenia, chiar în aceste zile se află în derulare la CEO verificări ale Corpului de Control al premierului Victor Ponta. Reprezentanţii companiei le-au pus deja la dispoziţie reprezentanţilor instituţiei amintite documente legate de organizarea mai multor licitaţii. Actele vizează contractele încheiate cu cinci firme care s-au aflat în relaţii comerciale cu producătorul de lignit şi energie electrică şi cea mai mare companie aflată în prezent în proprietatea statului, cu peste 19.000 de salariaţi şi activitate în patru judeţe din Oltenia.

Deschis la sesizări

Recent intrat în atribuţii, Laurenţiu Ciurel a precizat că va da curs oricărei sesizări şi va pune la dispoziţia organelor de anchetă documentaţia necesară, atunci când i se va solicita acest lucru. În cazul în care va constata că în activitatea Complexului Energetic Oltenia se petrec lucruri nelegale, va sesiza singur organele de anchetă. „Voi face tot posibilul să pun la dispoziția tuturor organelor care solicită, atunci când sesizează eventuale nereguli, documentaţia necesară. Dacă observ că se întâmplă ceva nelegal, o să sesizez eu aceste lucruri. Din câte semne am, vor fi controale la nivel destul de extins. Din această toamnă vor începe să se facă aceste controale. Va fi o deschidere. Deja avem o deschidere intensă cu kilograme multe, zeci de kilograme de documente la Corpul de Control al Primului-Ministru. În momentul acesta se transmit documentele solicitate. Este vorba de contracte și acte comerciale a patru-cinci firme“, a declarat Laurenţiu Ciurel, directorul Complexului Energetic Oltenia.

Sediul CEO, în fosta SNLO

În ceea ce priveşte mutarea sediului Complexului Energetic Oltenia de la Turceni la Târgu Jiu, Laurenţiu Ciurel a declarat că Fondul Proprietatea şi-a dat acordul în privinţa mutării, deşi până în prezent s-a opus. „A fost o opoziţie permanentă la această iniţiativă şi nu a înţeles nimeni de ce. Imediat ce s-a produs schimbarea în conducere, reprezentanţii Fondului Proprietatea în AGA au votat favorabil şi sediul va fi mutat foarte repede la Târgu Jiu. Inclusiv cu actele care trebuie înregistrate la Registrul Comerţului, estimez să se întâmple acest lucru în maximum o lună. Nu vom face investiţii pentru un sediu, ci vom folosi clădirea fostei Societăţi Naţionale a Lignitului Oltenia. Cu puţină organizare şi curăţenie, vom face loc directorilor din organigramă în clădirea fostei Societăţi a Lignitului, care acum se află în componenţa CEO. Nu vrem să facem investiţii în clădiri, ci acolo unde trebuie. Vrem ca pentru capitalizare să listăm la Bursă un pachet de 15% din acţiuni“, a mai spus Laurenţiu Ciurel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS