17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutobuzele mai aşteaptă

Autobuzele mai aşteaptă

Noile autobuze promise de Primăria Craiova au deja o primă întârziere. Consiliul local nu a putut aproba în şedinţa de ieri achiziţionarea a 50 de autobuze noi pentru Regia Autonomă de Transport (RAT) din cauza unei chichiţe contabile: nu există prevedere bugetară pentru această achiziţie.
Ideea primăriţei Lia Olguţa Vasilescu şi a noului director general al RAT Craiova, Alin Goga, de procurare în leasing a 50 de autobuze noi primise girul Consiliului de Administraţie al RAT şi a fost înaintată Primăriei Craiova. Municipalitatea urma să promoveze un proiect de hotărâre care să fie aprobat în consiliul local. În baza acestei hotărâri, RAT Craiova (şi nu primăria!) urma să organizeze licitaţia şi să cumpere – din propriile fonduri – autobuzele. Doar că proiectul s-a blocat prin birourile primăriei, pentru că nimeni nu s-a gândit că este nevoie de o prevedere bugetară pentru o asemenea investiţie. Nu era vorba să existe efectiv banii în cont, pentru că suma ar fi fost oricum asigurată de RAT, însă trebuia modificată hotărârea de adoptare a bugetului local, în sensul prevederii unei asemenea cheltuieli la capitolul de investiţii.
Solicitarea RAT i-a luat însă prea repede pe funcţionarii primăriei, care abia de acum încolo se apucă să pună pe hârtie rectificarea bugetară necesară, pe care legislativul local o va aproba cel mai devreme luna viitoare. Din cauza acestei întârzieri, noile autobuze nu vor putea circula pe străzile municipiului la începutul lunii decembrie 2012 (adică înainte de alegerile parlamentare), cum şi-ar fi dorit noua echipă din fruntea Primăriei Craiova, ci abia prin ianuarie-februarie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS