17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValls: România și Bulgaria trebuie să prevină discriminarea romilor

Valls: România și Bulgaria trebuie să prevină discriminarea romilor

Ministrul francez de interne, Manuels Valls, a declarat astăzi că adevărata problemă în privința romilor o reprezintă România și Bulgaria, care ar trebui să facă mai mult pentru preveni discriminarea acestei etnii, informează NewsIn.

Valls va prezida săptămâna viitoare o reuniune interministerială dedicată problemei romilor, în care se va discuta și posibilitatea ridicării restricțiilor pe piața muncii pentru romi.
Ministrul de interne a declarat însă că ”adevărata soluție” este ca țările de origine ale majorității etnicilor romi, Bulgaria și România, ”care sunt membre ale UE și cer să intre în spațiul Schengen, să-și schimbe fundamental acele politici prin care sunt discriminați de decenii” romii.
Oficialul francez a apărat decizia de a demola taberele ilegale de romi, explicând că autoritățile caută, de fiecare dată, soluții pentru a-i caza în altă parte pe romi și pentru a le facilita obținerea unui loc de muncă.
Valls a mai declarat că statul francez suportă o cheltuială între 4.600 și 6.300 de euro anual pentru fiecare persoană din aceste tabere ilegale, ceea ce reprezintă o povară grea atât pentru stat, cât și pentru UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS