21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: România are doi duşmani - criza şi seceta

Băsescu: România are doi duşmani – criza şi seceta

Preşedintele  Traian Băsescu a atenţionat guvernul cu privire la faptul că România are doi „duşmani“ – criza economică şi seceta, menţionând că va susţine eventualele măsuri care vor fi luate în aceste cazuri.
„Aş atenţiona în mod deosebit guvernul că, în momentul de faţă, România are doi duşmani extrem de puternici. Primul este criza economică. Este o criză economică ce se manifestă nu numai în România, ci în toată Uniunea Europeană. De aceea, ea este extrem de puternică. Leacul împotriva crizei economice nu se află numai în România. De aceea, eliminarea efectelor crizei economice este extrem de dificilă şi numai prin solidaritate şi abordări comune la nivel politic, dar şi corect şi eficient comunicate publicului, vom reuşi să depăşim momentele dificile care urmează. Un al doilea mare duşman este seceta“, a declarat Traian Băsescu ieri, la sediul său de campanie.
Potrivit acestuia, agricultura românească este „puternic lovită“ de secetă, adăugând că efectele economice nu vor întârzia să apară către sfârşitul trimestrului trei şi că se vor manifesta „extrem de puternic“ în trimestrul patru.
„Cei doi duşmani – criza economică şi seceta, care afectează puternic agricultura – cu siguranţă sunt de competenţa activităţilor guvernului, dar oricând le pot sta la dispoziţie cu experienţa şi cu susţinerea măsurilor corecte pe care eventual ar fi dispuşi să le ia“, a completat preşedintele suspendat.
Traian Băsescu le-a cerut ieri reprezentanţilor USL să înceteze „războiul“ împotriva instituţiilor statului şi să încerce să le consolideze împreună.
„Cer USL să înceteze războiul împotriva instituţiilor statului. Trebuie ca împreună să consolidăm instituţiile şi nu să le supunem partidelor. A fost unul dintre obiectivele celor opt ani de mandat prezidenţial şi nu voi renunţa la acest obiectiv, adică o continuă consolidare a independenţei instituţiilor statului faţă de partide. (…) Acest referendum ne-a arătat că în politică trebuie să existe limite. Simplul fapt că ai o majoritate nu-ţi permite să încalci legea, să încalci limitele stabilite de Constituţie. Românii exact în acest sens au acţionat la referendumul de duminică“, a spus Băsescu. El le-a transmis tuturor politicienilor să aibă în vedere că eforturile făcute de români în timpul crizei economice nu trebuie sacrificate.
„Eu propun tuturor politicienilor, indiferent de partidele din care fac parte, să aibă în vedere că eforturile, sacrificiile pe care le-au făcut românii în aceşti ultimi trei ani de criză nu trebuie risipite sau neglijate sau neluate în calcul de dragul bătăliei politice. În fapt, bătălia cu instituţiile statului este una antinaţională“, a adăugat Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS