22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Ponta a plagiat

Victor Ponta a plagiat

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a ajuns la concluzia că teza de doctorat a primului-ministru Victor Ponta, „Curtea Penală Internaţională”, este un plagiat deoarece 115 pagini din 297 conţin elemente de plagia, conform realitatea.net.
Acesta este cel de-al doilea verdict de plagiat decis în cazul Ponta, după cel dat de Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATCDCU), comisie desfiinţată între timp de fostul ministru interimar al Educaţiei Liviu Pop.
Această decizie vine după ce Consiliului Naţional de Etică a hotărât joi că Victor Ponta nu a plagiat şi că titlul de doctor în Ştiinţe Juridice al lui Victor Ponta a fost obţinut în concordanţă cu legislaţia în vigoare în 2003.
Comisia Universităţii, prezidată de Marian Popescu, a constatat că lucrarea „încalcă principiile eticii, integrităţii şi bunei conduite” în mediul academic. Experţiate în lucrari Universităţii au decis că nu au fost respectate regulile de citare care să permită localizarea exactă a ideilor preluate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS