13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci români poartă astăzi torţa olimpică

Cinci români poartă astăzi torţa olimpică

Un profesor universitar, un bucătar-blogger, un actor, coordonatorul unei şcoli de ghizi şi un specialist în industria de eSports sunt cei cinci români care poartă torţa olimpică joi, în regiunile Broadstairs, St. Lawrence şi Ramsgate.
Torţa olimpică se află pe drumul spre Londra, în data de 27 iulie urmând să ajungă pe Stadionul Olimpic, din capitala Marii Britanii. Astăzi, printre purtătorii torţei se află şi cinci români, selectaţi în cadrul campaniei de nominalizare „Pasiuni care schimbă vieţi”.
Aceştia sunt un profesor universitar (Cristina Bogdan), un bucătar-blogger (Adrian Hădean), un actor (Cătălin Stelian), coordonatorul unei şcoli de ghizi (Bogdan Cismariu) şi un specialist în industria de eSports (Marius Radu). Intervalul orar în care aceştia vor purta torţa olimpică este 12.03-13.30 (ora României).
Călătoria de 70 de zile pentru Cursa de Purtare a Torţei Olimpice din Londra 2012 a început în Marea Britanie sâmbătă, 19 mai, şi va parcurge mai multe zone culturale. Prin vizitarea a 1.000 de oraşe şi provincii de-a lungul rutei de 8.000 de mile, Torţa Olimpică are rolul de a încânta publicul britanic şi de a marca startul oficial al Jocurilor Olimpice din Londra 2012 prin celebra sosire la Stadionul Olimpic din data de 27 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS