8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal pe banii de la votare

Scandal pe banii de la votare

Plata indemnizaţiilor şi a alocaţiilor de hrană pentru cei 1.500 de membri ai birourilor electorale din Craiova a iscat un adevărat scandal, ieri, la sediul primăriei. La o lună de la alegerile locale, membrii birourilor au fost anunţaţi pe site-ul Primăriei Craiova că îşi pot ridica banii de la casieria instituţiei administraţiei locale după un anumit program, în intervalul 11-13 iulie 2012. Oamenii s-au bulucit încă de la primele ore ale dimineţii, deşi plata era planificată să se facă la ora 12.00. Numai că angajaţii primăriei nu au respectat programul anunţat şi ghişeul de plăţi s-a deschis cu două ore mai târziu. Cu nervii întinşi la maximum, înghesuiţi ca sardelele, la o temperatură de peste 40 de grade Celsius, cele câteva sute de oameni aflaţi în holul primăriei (sediul de la Palace) au răbufnit. Exasperați și ajunși la capătul puterilor, oamenii au început să dea cu pumnii în geamul de la ghişeul unde urma să se facă plăţile şi să strige „Huo! Huo!“.  
„Suntem bătaia lor de joc. Nu poţi respira. Ne-au adunat aici ca pe animale. Când am fost la alegeri am fost buni. E dreptul nostru. Ce condiţii sunt astea?!“, s-a plâns Mariana, fostă membră în biroul electoral. Femeia stătea rezemată de perete, cu încălţămintea în mână, și abia mai putea respira. Alte zeci de persoane au fost într-o situaţie similară, în pragul leşinului, fără să se poată mişca pentru a nu pierde rândul, dar şi pentru că întreg holul primăriei era ocupat de oameni până în stradă.

Plata indemnizaţiilor
Plata indemnizaţiilor şi a alocaţiilor de hrană pentru membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare organizate în municipiul Craiova, cu ocazia alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2012, precum şi a alocaţiei de hrană pentru personalul de pază se face la casieria Primăriei Municipiului Craiova (sediul din str. A.I. Cuza, nr. 1) în zilele de 11-13.07.2012, după următorul program:
• 11.07.2012 – orele 12.00 – 16.00
• 12.07.2012 – orele 8.00 – 16.00
• 13.07.2012 – orele 8.00 – 16.00

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS