22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlocaţiile pentru hrana pacienţilor internaţi ar putea fi majorate

Alocaţiile pentru hrana pacienţilor internaţi ar putea fi majorate

Alocaţiile pentru hrana pacienţilor adulţi internaţi ar putea fi majorate, din august, cu sume între 2,5 şi 4 lei, până la maximum 17 lei, iar cele pentru copii ar putea creşte cu sume între 0,7 şi 1,5 lei, până la 16 lei, impactul bugetar fiind estimat la 17 milioane de lei anual, informează Mediafax.

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
Baremul privind alocaţiile de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice nu a mai fost modificat din anul 2008, nivelul acestuia situându-se, în prezent, între 7 şi 13 lei pentru bolnavii adulţi, corespunzător bolilor pentru care sunt internaţi, şi între 1,8 lei şi 14,5 lei pentru copii, pe categorii de vârstă şi afecţiuni, a precizat Ministerul Sănătăţii.
Propunerile privind nivelul alocaţiilor de hrană sunt între 9,5 lei şi 17 lei pentru bolnavii adulţi şi 2,5 lei şi 16 lei pentru copii. Această creştere se încadrează în bugetele de venituri şi cheltuieli pentru unităţile sanitare.
Autorităţile locale care deţin management spitalicesc, prin hotărâri de consiliu, pot creşte baremul stabilit prin hotărârea de guvern, dar vor suporta majorările din bugetele proprii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS