11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVasile Blaga: Statul român se află într-o situaţie dificilă

Vasile Blaga: Statul român se află într-o situaţie dificilă

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că după evenimentele „grave” din ultimele zile statul român se află într-o situaţie „dificilă”, informează Agerpres.

„Trebuie să spun de la început cât se poate de clar: problemele cu care ne confruntăm în această dimineaţă nu sunt nici funcţiile, nici fotoliile, nici persoanele şi nici partidele. Aici este vorba despre legea şi democraţia din România. PDL nu acceptă acţiunile fără precedent oficializate în ultimele câteva zile”, a afirmat Blaga.
El a spus că democrat-liberalii nu vor face niciodată alături de USL pasul spre „suprimarea democraţiei în România”.
În opinia liderului PDL, schimbările „date” de guvern şi majoritatea parlamentară nu sunt „întâmplătoare” şi nu sunt „coincidenţe”.
„Ne aflăm în faţa unui atac premeditat şi concentrat asupra instituţiilor statului de drept şi a valorilor democratice. Acţiunile din ultimele câteva zile au început cu preluarea de către Guvern a Monitorului Oficial. În acest fel Guvernul poate manipula publicarea sau nepublicarea în Monitorul Oficial. Exemplu clar de manipulare se află azi sub ochii noştri. Deciziile de înlăturare din funcţie a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului nu au fost publicate nici până în acest moment în Monitorul Oficial, deşi ele se află pe masa noii directoare a Monitorului, dar le ţine şi nu le publică”, a susţinut Blaga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS