7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Amaradia, redeschisă

De ieri-dimineaţă, se poate circula din nou pe strada Amaradia din Craiova. După mai bine de trei luni de la debutul lucrărilor, constructorii de la Delta ACM ‘93 Bucureşti au finalizat asfaltarea şi sunt aproape de încheierea întregii lucrări.

Au rămas semafoarele

Reabilitarea străzii Amaradia a început pe 28 martie. Carosabilul urma să fie refăcut pe o lungime de 1,3 km. Pe porţiunea dintre bulevardul Dacia şi strada Opanez urma să fie făcute parcări pe ambele părţi ale străzii, iar din Opanez până în Titulescu strada era lărgită de la 7 la 9 m. Valoarea investiţiei se ridica la aproximativ 5,54 milioane de lei fără TVA, adică aproximativ 6,87 milioane de lei cu TVA. Amaradia era a patra din pachetul de şase străzi ce vor fi reabilitate în cursul acestui an cu fonduri europene. Până atunci începuseră lucrările de reabilitare pe bulevardele Olteniei şi Tineretului din Craioviţa Nouă şi pe strada Brestei, sectorul cuprins între bulevardul Râului şi strada Pelendava.
Fostul primar Antonie Solomon promitea pe atunci că lucrările nu vor dura mai mult de o lună şi jumătate. N-a fost decât o promisiune electorală, pentru că, până la urmă, a durat mai bine de trei luni până la refacerea străzii şi reluarea circulaţiei.
Spre sfârşitul săptămânii trecute, noul primar, Olguţa Vasilescu, a făcut o vizită de lucru pe acest şantier. Lucrările nu depăşiseră termenul de finalizare prevăzut în contract, însă primăriţa le-a trasat sarcină constructorilor să termine chiar înainte de împlinirea termenului. Le-a ordonat – ca să zicem aşa – să dea gata asfaltarea până cel târziu astăzi. Reprezentanţii Delta ACM au dovedit încă o dată că pot să lucreze foarte repede, finalizând încă din noaptea de duminică spre luni aşternerea celor două straturi de asfalt pe Amaradia, ba chiar şi, în mare parte, trasarea marcajelor rutiere. După câteva ore în care asfaltul a primit răgazul să se răcească, strada a fost redată circulaţiei ieri-dimineaţă, după ora 10.00.
„Am terminat de asfaltat, iar marcajele sunt aproape finalizate. Mai avem de trasat doar trecerile de pietoni şi câteva marcaje din parcări şi mai e de pus la punct semaforizarea de la intersecţia cu strada Doljului. Câteva zile, semafoarele vor funcţiona pe galben intermitent, apoi vor fi puse în funcţiune în regim normal“, a declarat Ion Raşoveanu, director zonal în cadrul Delta ACM ‘93 Bucureşti.

Giratoriul, lăsat la urmă

Stadiul lucrărilor e avansat şi la celelalte trei bulevarde. Potrivit reprezentantului constructorului, strada Brestei e aproape finalizată, la Tineretului asfaltarea e gata de mult, mai trebuie doar să fie făcute câteva marcaje, Olteniei şi-a primit al doilea strat de asfalt pe un sens şi jumătate din celălalt sens, urmând să i se traseze şi marcajele, apoi trebuie finalizat sensul giratoriu de la Materna. „În câteva zile vom termina şi aceste trei bulevarde“, a precizat directorul zonal Raşoveanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS