27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Dezastru la evaluare

Rezultatele la Evaluarea Naţională în judeţul Dolj arată că 34% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au obţinut medii între 1 şi 4. Norocul lor este că la aceste examene nu există noţiunea de picat şi ei vor fi în cele din urmă repartizaţi la un liceu. 15% dintre elevii care au participat la Evaluare au obţinut medii între 5 şi 6, în timp ce 13% au obţinut medii între 6 şi 7, iar aproximativ 12% dintre participanţi au între 7 şi 8. Elevii care au obţinut medii între 8 şi 9 sunt în proporție de 11% din totalul participanţilor. Doar 5,66% dintre elevi au obţinut medii între 9 şi 9.50, iar 5,42% au medii de 9.50. Există şi cazuri de excepţie, elevi care au 10 pe linie la ambele probe. În total, în Craiova sunt 21 de medii de 10. Cei mai mulţi elevi care au obţinut media maximă provin de la Şcoala nr. 21. Dacă ar fi să facem un clasament al şcolilor ai căror elevi au obţinut medii maxime, acesta ar arăta astfel: imediat după Şcoala nr. 21 se clasează Şcoala nr. 2 „Traian“, urmată de Colegiul „Fraţii Buzeşti“ şi Colegiul „Carol I“, cu câte două medii de 10, dar şi Şcoala nr. 22, tot cu două medii de 10.
„La Evaluarea Naţională, în judeţul Dolj s-au obţinut 170 de note de 10 la matematică şi 56 la proba de limba şi literatura română. Nu putem spune că recorectarea lucrărilor la limba şi literatura română a adus schimbări spectaculoase în configuraţia rezultatelor. De altfel, nici un absolvent de clasa a VIII-a nu riscă să nu fie admis la un liceu. În Dolj, există chiar un număr mai mare de locuri pentru admiterea la liceu decât elevii evaluaţi“, a precizat Luminiţa Popescu, inspector general adjunct în cadrul ISJ Dolj.
Începând din 5 iulie are loc prima etapă de admitere în învăţământul liceal, când se vor completa opţiunile pe fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a. Această etapă se va încheia pe 26 iulie, cu depunerea dosarelor de înscriere la liuceele la care candidaţii au fost repartizaţi.
Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS