12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateClub Electroputere va activa şi în Bucureşti

Club Electroputere va activa şi în Bucureşti

Centrul pentru cultură contemporană Club Electroputere (CEP) şi-a deschis joi o filială în Bucureşti. După o activitate de doi ani concentrată, cu precădere, în Craiova, CEP îşi va face simţită prezenţa, de acum înainte, şi în Capitală, în fostul spaţiu al Centrului de Introspecţie Vizuală, actualmente Căminul Artei, aflat pe strada Biserica Enei, la numărul 16.
La evenimentul de inaugurare a filialei a fost prezentată o lucrare video despre Club şi au fost lansate două proiecte: „Dictando“ şi „Turul României în 7 zile“.
„Dictando“ este un proiect de educare şi informare despre arta contemporană pentru publicul larg, vizând cu precădere mediile şcolare şi universitare. Artişti români şi străini sunt invitaţi să propună un model de copertă pentru diferitele tipuri de caiete şcolare ce corespund disciplinelor de studiu. Proiectul este realizat în parteneriat cu o tipografie şi include tipărirea câtorva milioane de caiete în perioada 2012 – 2013.
Celălalt proiect, „Turul României în 7 zile“, este un atelier mobil de creaţie alternativă. Proiectul are la bază un traseu itinerant cu autocarul, în România, pe o perioadă de şapte zile. Participanţii sunt zece persoane implicate în contextul artistic contemporan şi zece artişti selectaţi prin concurs pe bază de portofoliu.
Proiectul are un caracter experimental. El urmăreşte să deconecteze participanţii de la cotidian prin interacţiune şi prin producerea unui context relaţional, stimulat de un anumit grad de aleatoriu. Tema proiectului este implicită, ea vizează teritoriul României în aspecte foarte variate, ce pot dezvolta subiecte de lucru legate de urbanism, economie, arhitectură, dezvoltare regională, peisaj, cultură populară etc.
Finalizarea proiectului constă în organizarea unei expoziţii care va fi inspirată şi documentată pe baza itinerariului parcurs şi a contextului relaţional produs de către condiţiile de desfăşurare.
Club Electroputere este un centru de artă contemporană înfiinţat în 2009, în Craiova, de către Adrian Bojenoiu şi Alexandru Niculescu. CEP a reprezentat România la Bienala de Artă de la Veneţia în 2011, cu proiectul intitulat Romanian Cultural Resolution – documentar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS