15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDe ce voia Ponta să-l suspende pe Băsescu

De ce voia Ponta să-l suspende pe Băsescu

Premierul Victor Ponta vorbea despre sus­­pendarea pre­șe­dintelui Băsescu în toamna anului trecut, când șeful sta­tului afirmase, refe­rin­du-se la contestarea la Curtea Constituțională a Legii pri­vind înghețarea pensiilor și a salariilor, că „indiferent ca­re este rezultatul la Curtea Constituțională, bani nu există“.
„Un președinte al României nu are voie să facă o astfel de declarație“, spunea Victor Ponta, citat de Antena 3.
„Un semnal foarte clar și, dacă domnul Băsescu nu-l înțelege și nu-l recepționează, nu vom ezita absolut deloc să introducem o acțiune de suspendare a Domniei sale. Un președinte nu are voie să spună ce-i vine lui la gură sau prin cap în acel moment. Este o dovadă de iresponsabilitate. Un președinte al României, când face o declarație publică, trebuie să înțeleagă care este mesajul. Dacă el transmite populației: «dom’le, Curtea Constituțională sau instanțele spun ceva, eu nu le respect», ce va înțelege cetățeanul? Că nici el nu trebuie să respecte nici o decizie a instanței. Asta înseamnă un stat anarhic. Nu poți să fii președinte dacă ești iresponsabil“, a arătat Victor Ponta.
Traian Băsescu declarase atunci, referindu-se la contestarea la CCR a Legii privind înghețarea pensiilor și a salariilor, că „indiferent care este rezultatul la Curtea Constituțională, bani nu există“.
„Dacă ar exista, s-ar plăti. Toți trebuie să înțelegem că nu mai putem trăi împrumutând bani pentru consum. (…) Politic, și pentru mine, și pentru guvern ar fi foarte ușor să facem pe generoșii, condamnând țara în anii următori“, a spus președintele Traian Băsescu, citat de Mediafax, referindu-se la legea care prevede înghețarea pensiilor și salariilor în anul 2012 și care a fost contestată de opoziție la Curtea Constituțională.
În urma acestei declarații, liderii USL au anunțat că au solicitat juriștilor din partidele lor să pregătească un raport în care să fie evaluată posibilitatea declanșării procedurilor de suspendare a președintelui Traian Băsescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS