11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Se închide Carol I

Bulevardul care face legătura între nordul şi sudul Craiovei va fi închis între Calea Bucureşti şi A.I. Cuza

Extinderea lucrărilor la pasajul subteran impune aplicarea unor noi restricţii de circulaţie, pentru a crea front de lucru constructorului MITLIV. De această dată e vorba de închiderea unui întreg sector din bulevardul Carol I, mai precis de porţiunea cuprinsă între bulevardele A.I. Cuza şi Calea Bucureşti, restricţie care ar urma să intre în vigoare cel mai probabil miercuri seară, 27 iunie, sau joi dimineaţă, 28 iunie, şi va dura până la finalizarea lucrărilor, deci probabil un an, plus sau minus câteva luni.
„Noile restricţii vizează închiderea circulaţiei pe bulevardul Carol I, sectorul de drum cuprins între strada A.I. Cuza şi Calea Bucureşti. Ca rute ocolitoare se vor putea folosi traseul Calea Bucureşti – strada Unirii – strada A.I. Cuza – strada Arieş pentru deplasarea participanţilor la trafic pe direcţia nord-sud, iar în celălalt sens se va putea ocoli zona restricţionată pe ruta strada Arieş – strada A.I. Cuza – strada Fraţii Goleşti – strada Calea Bucureşti – Carol I. Deocamdată, rămâne deschisă intersecţia străzilor A.I. Cuza şi Arieş“, a menţionat inspectorul de poliţie Alin Apostol, care este şi reprezentantul Poliţiei Rutiere Municipale în Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale de pe lângă Primăria Craiova.

O fi miercuri, o fi joi?

În paralel, rămân în vigoare restricţiile de circulaţie care sunt aplicate pe strada Arieş, în zona Luxor. În etapa următoare, probabil chiar de luna viitoare, urmează să se închidă integral strada Arieş, de la intersecţia cu A.I. Cuza până la cea cu Eugeniu Carada.
Momentul de la care se vor aplica noile restricţii rămâne încă incert. Teoretic, potrivit Managementului de trafic aprobat de Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale de pe lângă Primăria Craiova, închiderea străzii Carol I ar urma să se aplice din ziua de 28 iunie, mai precis de la ora 00.00 a nopţii de miercuri spre joi, însă constructorul MITLIV a cerut închiderea circulaţiei încă de miercuri seară, de la ora 22.00.
Până ieri, la închiderea ediţiei, nu se luase încă o decizie în acest sens. Noul primar al Craiovei, Olguţa Vasilescu, nu semnase dispoziţia de închidere a străzii, fiind plecată la Bucureşti, iar cei doi viceprimari nu aveau delegaţie de semnătură în acest sens, astfel că este încă sub semnul incertitudinii aplicarea acestor restricţii potrivit programului stabilit iniţial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS