11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta sugerează suspendarea lui Băsescu

Ponta sugerează suspendarea lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat că cei care trebuie să tranșeze conflictul care devine un blocaj între instituțiile statului sunt românii, care vor trebui să decidă dacă vor să meargă în continuare cu noi lideri politici sau cu președintele, sugerând, potrivit agenţiei NewsIn, începerea suspendării lui Traian Băsescu.

”Singurii care pot decide sunt cetățenii României dacă vor să meargă în continuare cu un Parlament, un Guvern și niște noi lideri politici care gândesc spre viitor sau dacă vor să dea din nou legitimitatea pe care i-au retras-o unui președinte și celor cinci judecători de la CCR, care îi îndeplinesc ordinele politice”, a spus Ponta.
El a refuzat să anunțe explicit demararea procedurilor de suspendare, dar a indicat repetat că aceasta se conturează a fi soluția.
”Cred că președintele va înțelege abuzul”, a completat social-democratul, arătându-se convins că Traian Băsescu nu va merge la Bruxelles, până la urmă.
Curtea Constituţională a decis, azi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, primului-ministru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS