17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChinezii şcolesc degustători de vin la Craiova

Chinezii şcolesc degustători de vin la Craiova

Universitatea din Craiova a primit ieri o delegaţie din partea The Open University of China, una dintre cele mai mari şi mai importante instituţii de învăţământ din această ţară, cu care va iniţia o colaborare.
Cele două universităţi vor semna azi un acord de colaborare prin intermediul căruia se vor crea oportunităţi de mobilitate pentru studenţi şi cadre didactice, precum şi programe de plasament la Vie Vin Vânju Mare SRL, colaborator în cadrul acestui parteneriat tripartit.
Tot azi vor avea loc o vizită şi o degustare de vinuri la Domeniile Vânju Mare.
Societatea mehedinţeană a încheiat în 2011 la Beijing un acord de parteneriat cu The Open University of China, concretizat într-un protocol de colaborare pentru formarea, în România, la Universitatea din Craiova, a specialiştilor chinezi în domeniul viticulturii şi pentru deplasarea profesorilor români la universitatea parteneră din China.
„Triplul parteneriat are ca obiectiv prioritar organizarea la Facultatea de Agronomie din cadrul Universităţii din Craiova a unor cursuri de formare pentru degustătorii de vin, fapt ce reprezintă o inovaţie pentru piaţa muncii din China, această activitate nefiind cuprinsă încă în nomenclatorul ocupaţiilor din China. În cadrul acestei vizite, părţile vor discuta amănunte despre cursuri, posibilităţile de cazare şi taxele practicate de universitatea noastră. Există taxe speciale pentru studenţii din afara UE“, a precizat prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Universităţii din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS