11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Instituţiile de cultură craiovene intră, pe rând, în vacanţă, la acest sfârşit de lună, aşa că vă recomandăm să profitaţi de ultimele ocazii de a participa la evenimentele susţinute de acestea. Filarmonica „Oltenia“ Craiova îşi ia rămas bun, în această săptămână, de la melomani, prin două concerte. Miercuri, de la ora 19.00, violonistul Vlad Stănculeasa şi pianistul Răzvan Dragnea pun capăt stagiunii de muzică de cameră printr‑un concert dedicat sonatelor lui Johannes Brahms: Sonata nr. 1 în Sol major, op. 78, Sonata nr. 2 în La major, op. 100 şi Sonata nr. 3 în Re minor, op. 108. Preţul biletelor este, ca de obicei, de 10 lei, studenţii, elevii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.
Vineri puteţi asista la ultimul concert susţinut de Orchestra Simfonică şi Corala Academică ale filarmonicii. Marius Hristescu (foto) se va afla la pupitrul dirijoral, iar soliştii serii vor fi Diana Ţugui (soprană) şi Balla Sandor (bariton). Lucrările selectate pentru acest final de stagiune sunt Uvertura operei „Oberon“, de Carl Maria von Weber, Concertul în Mi minor pentru vioară şi orchestră, op. 64, de Felix Mendelssohn-Bartholdy şi Requiemul în Re minor, op. 48 al lui Gabriel Fauré. Preţul întreg al unui bilet este de 15 lei, iar redus – de 8 lei.
Joi seară, de la ora 19.00, ne încingem într-o horă în Piaţa „Mihai Viteazul“, unde va susţine un spectacol folcloric Ansamblul „Alunelul“.  Evenimentul face parte din stagiunea estivală în aer liber.
Tot în cadrul stagiunii estivale, în ziua de sâmbătă avem parte de un spectacol de teatru pentru copii şi de un concert. Prichindeii sunt aşteptaţi în centru începând cu ora 10 dimineaţa, la „Circul“ pregătit special pentru ei de către Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“. Celălalt moment artistic are loc la lăsarea serii, de la 19.30, şi este susţinut de Orchestra de Cameră a Teatrului Liric „Elena Teodorini“.
Ca de obicei, noi vă urăm o săptămână frumoasă, indiferent de cum decideţi să o petreceţi!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS