15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDelegaţie mexicană, în vizită la Universitatea din Craiova

Delegaţie mexicană, în vizită la Universitatea din Craiova

O delegaţie de la Universidad Autónoma del Estado de México, formată din profesorii universitari Mariana Zamfir Stanciu şi Manuel Velázquez Mejía va fi prezentă la Universitatea din Craiova în perioada 26-29 iunie.

Vizita de lucru vizează activarea acordurilor generale de cooperare academică bilateală 2010-2014 şi a acordurilor specifice 2011-2014 semnate de Facultatea de Litere, Facultatea de Drept şi Facultatea de Ştiinţe Sociale ale Universităţii din Craiova cu Facultatea de Ştiinţe Umaniste a Universidad Autónoma del Estado de México.
Se vor discuta, de asemenea, aspecte legate de crearea unei catedre bilaterale „Interculturalitate şi intercunoaştere”, de desfăşurarea unor proiecte de cercetare comune, precum şi de mobilitatea cadrelor didactice şi a studenţilor.
Pentru ziua de 7 iunie, ora 9.00, sala 454, sunt programate lucrările Seminarului internaţional „Orizontul epistemic şi etic al interculturalităţii”, la care vor participa cadre didactice de la Universitatea din Craiova, Universitatea din Petroşani, Universidad Autónoma del Estado de México şi Institutul Politehnic Naţional din Mexic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS