12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocatul Poporului cere rovinietă pentru o zi

Avocatul Poporului cere rovinietă pentru o zi

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a trimis astăzi Comisiei pentru Industrii și Servicii un Raport special realizat de Avocatul Poporului privind unele deficiențe constatate în privința amenzilor pentru rovinietă. După cum informează NewsIn, printre recomandările instituției se numără “analizarea posibilității achiziționării rovinietei pentru o zi”. În prezent se pot achiziționa roviniete doar pentru 7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau 12 luni.
În ceea ce privește cuantumul amenzilor, reclamanții s-au plâns de primirea mai multor amenzi în aceeași zi, condiție în care Avocatul Poporului este de părere că “suma achitată de contravenient, care trebuie să plătească tot atâtea amenzi și tarife de despăgubire câte contravenții a săvârșit, este excesivă și nu este proportional cu gradul de pericol social al faptei”.
În Raportul special se mai menționează reclamațiilor unor petiționari cărora le-au fost comunicate procesele-verbale ale amenzii cu 2-5 zile înainte de data limită a plății acestora. “Comunicarea cu doar câteva zile înainte de expirarea termenului de prescripție îngrădește dreptul contravenientului de acces la justiție”, susține Avocatul Poporului în această privință.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS