6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiblioteca Judeţeană are program special

Biblioteca Judeţeană are program special

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ a fost închisă atât vineri, 13 aprilie, cât şi ieri, pe parcursul întregii zile, deşi cea de-a treia zi de Paşte nu prea există ca zi liberă. Uşile închise şi absenţa personalului bibliotecii au fost semnalate de către un cititor pe adresa [email protected].
Într-adevăr, uşile bibliotecii erau închise. Contactată de Gazeta de Sud, purtătoarea de cuvânt a instituţiei subordonate consiliului judeţean, Nicoleta Traşcă, a mărturisit că „nouă ni s-a dat liber. Şi copiii sunt liberi. Consumul era prea mare şi, pentru un singur utilizator…“. În plus, aceasta a precizat că decizia ca ziua de marţi să fie liberă a fost luată de Consiliul de Administraţie al bibliotecii. Singurul lucru care anunţa acest fapt era un afiş ce-i informa pe cititori că au liber la citit începând cu 18 aprilie.
Acest episod vine după ce un redactor al Jiunimii a aflat, cu aproximativ două luni în urmă, că nu pot fi împrumutate cărţi decât celor care au domiciliul în Craiova. Mai mult, nici viza de flotant nu-i poate ajuta pe cei din afara oraşului să citească acasă. Iar dacă aceştia se nimeresc să fie în oraş în weekend, ei bine, nici atunci nu pot citi, fiindcă sala de lectură este închisă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS