14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Violenţe la mitingul fanilor Universităţii Craiova

Fotbal – Violenţe la mitingul fanilor Universităţii Craiova

Aproximativ 100 de suporteri ai echipelor Universitatea Craiova, Rapid, Dinamo şi Steaua au protestat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii, apoi s-au deplasat în Piaţa Victoriei, unde au participat la un miting autorizat de Primăria Capitalei, informează Mediafax.

În Piaţa Victoriei au fost reţinuţi mai mulţi suporteri, în urma unor incidente în timpul mitingului ce a început la ora 16.00 şi la care au fost prezente aproximativ 400 de persoane.

Suporterii au afişat mai multe bannere: "Craiova noastră niciodată nu o să ştii cât de mult te iubim şi te purtăm în suflet", "Ştiinţa va muri când noi nu vom mai fi", "Mititelu groparul Craiovei", "Fotbalul românesc fără dictatori naţiunea aşteaptă", "Mititelu un sărac mincinos ne-a distrus", "Nu cedăm şi drept dovadă ne mutăm peluza-n stradă", "Naşule fă-ţi bagajul şi să cobori, ultimul mandat e adus de procurorii", "Mitică, pensia să-ţi fie pe adresa de la puşcărie", "Sandu şi Dragomir la ospiciu, Mititelu femeia lor de serviciu". De asemenea, ei au scandat: "De Legea 4 nu ne e frică să-ţi dăm la … Mitică de la Ligă", "Mitică la puşcărie", "Ştiinţa nu moare", "Pleacă brutare", "Mircea Sandu eşti o mizerie", "Pe Sandu şi Dragomir să-i vedem la cimitir", "România stat poliţienesc", "Ole ola refuzăm dictatura", "Toată lumea ştie, ne conduce SIE", "O dorinţă sinceră, România liberă", "Cea mai proastă loterie este la Jandarmerie".

La 45 de minute după ce a început mitingul pe care fanii Craiovei îl anunţaseră ca fiind paşnic, un suporter al Universităţii a fost evacuat din rândul celorlalţi participanţi. Imediat s-a creat o ambuscadă, iar după câteva îmbrânceli între forţele de ordine şi suporteri, jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene şi i-au dispersat pe majoritatea fanilor din Piaţa Victoriei. Mai mulţi fani au fost reţinuţi şi urcaţi în dubele Jandarmeriei. După aproximativ un sfert de oră, în Piaţa Victoriei au revenit aproximativ 100 de suporteri, care au continuat protestul.

Unul dintre cei reţinuţi este fiul ofiţerului de presă al Universităţii Craiova Vicenţiu Neagoe, Vlad. Acesta a fost bătut de jandarmi, tras de păr în drum spre dubă şi i s-au pus cătuşele.

Andrei Florin, membru al Asociaţiei Suporterilor Români din partea clubului Dinamo, a declarat că jandarmii au început să îi bruscheze pe fani în momentul în care au strigat "Pleacă Traiane".

În Piaţa Victoriei au fost aduse patru autocare cu care fanii Universităţii au venit de la Craiova, o parte dintre ei s-au urcat în ele, însă alţi 50 de fani vor să meargă spre Piaţa Universităţii, iar jandarmii s-au pus pe două rânduri încercând să îi împiedice să meargă în direcţia respectivă.

Reprezentantul Jandarmeriei, Cosmin Pană, a declarat că din primele informaţii 15 persoane ar fi fost duse la secţie pentru investigaţii.

Susţinătorii echipei oltene, alături de fani dinamovişti şi rapidişti, protestează faţă de dezafilierea Universităţii Craiova şi faţă de Legea 4 (legea privind prevenirea şi combaterea violenţei pe stadioane).

Fanii olteni mai au programat un miting de protest în data de 8 aprilie, la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS