14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGenică Boerică, condamnat la 12 ani de închisoare

Genică Boerică, condamnat la 12 ani de închisoare

Craioveanul Genică Boerică a fost condamnat, ieri, de către Tribunalul Bucureşti la 12 ani de detenţie într-un caz de spălare de bani. Potrivit mediafax.ro, Tribunalul Capitalei l-a condamnat pe Genică Boerică într-un dosar de spălare de bani în care a  fost deferit justiţiei alături de alte 11 persoane, decizia nefiind însă definitivă şi putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Tribunalul a aplicat mai multe pedepse cu închisoarea lui Genică Boerică, pentru infracţiuni la Legea nr. 656/2002 privind prevenirea și sancţionarea spălării banilor, dar şi pentru infracţiuni prevăzute de Codul Penal.
În final, tribunalul a decis ca Boerică să execute zece ani de închisoare, aceasta fiind cea mai mare pedeapsă stabilită pe numele afaceristului, instanţa aplicând şi un spor de doi ani. Craioveanul Genică Boerică a mai fost implicat în restituiri ilegale de TVA, în 2007 fiind eliberat din arest preventiv.
De asemenea, el este cel care, în 2006, l-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie pe liderul PSD Adrian Năstase, care a fost deferit justiţiei pentru fapte de corupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS