21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon, oficial la UNPR

Solomon, oficial la UNPR

Primarul Craiovei a susţinut ieri prima conferinţă de presă în calitate de preşedinte al UNPR Dolj. Acesta a afirmat că oraşul va avea de suferit dacă el nu va fi ales din nou.

UNPR Dolj a organizat ieri prima sa conferinţă de presă. În sediul său ultramodern din Piaţa Gării, uşă în uşă cu televiziunea patronată de un fin al primarului Solomon, ziariştii au fost întâmpinaţi de cei mai de seamă membri ai acestui partid: Gheorghe Bică, vicepreşedinte al UNPR la nivel naţional şi coordonator al organizaţiilor din Oltenia, primarul Antonie Solomon, preşedintele UNPR Dolj şi, la rândul său, vicepreşedinte la nivel naţional, dar şi de câţiva foşti consilieri locali ai PDL, care s-au înscris acum în UNPR – Teodor Sas (viceprimarul Craiovei), Radu Marin, Gheorghe Albăstroiu şi Constantin Ursu.

„UNPR merge pe liste proprii“

„În acest moment, UNPR are organizaţii în toate localităţile din judeţul Dolj şi în toate cartierele din municipiul Craiova. Numărul total al membrilor de partid înregistraţi la UNPR Dolj până pe 15 martie este de 7.724. Până pe 31 martie vom anunţa candidaturile pentru toate funcţiile la alegerile locale din iunie. UNPR va merge pe liste proprii, cu candidaţi atât la consiliile locale (municipale, orăşeneşti şi comunale), cât şi la Consiliul Judeţean Dolj. De asemenea, UNPR va avea un candidat propriu pentru Consiliul Judeţean, al cărui nume îl vom face cunoscut ulterior, şi un candidat la Primăria Craiova, în persoana domnului primar Antonie Solomon“, a anunţat Gheorghe Bică, făcând o scurtă sinteză a activităţii acestui partid în ultima perioadă.
Bică a menţionat totodată că partidul său va comanda o serie de sondaje în perioada următoare, pentru a afla cum stă în opţiunile de vot ale electoratului: „Săptămâna viitoare vom declanşa sondaje de opinie atât în municipiul Craiova, cât şi în alte 31 de localităţi unde avem şanse reale pentru a câştiga alegerile din iunie. Ulterior vom face un sondaj de opinie la nivelul întregului judeţ“.

„Dacă craiovenii nu vor alege Antonie Solomon, oraşul va avea de suferit“

Luând la rândul său cuvântul, primarul Craiovei a ţinut mai întâi să lămurească definitiv ruptura sa cu PDL: „Din momentul ăsta, nu mai vorbim de PDL. Acum sunt uneperist!“. Apoi, în calitate de preşedinte al UNPR Dolj, Solomon a precizat: „UNPR e un partid nou, care are oameni de valoare. Nu ne propunem să ajungem un partid numeros, ci ţinem la calitatea umană şi o să vedeţi că pe listele noastre de consilieri locali şi judeţeni, respectiv de parlamentari în toamnă, vor fi chiar oameni care reprezintă cu adevărat ceva în această societate“.
Revenind la calitatea sa de candidat pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Craiova, actualul edil a susţinut că el reprezintă unica variantă bună pentru cetăţenii municipiului: „Dacă craiovenii nu vor alege Antonie Solomon şi cel puţin 50% din consilierii municipali propuşi de mine, înseamnă că oraşul va avea de suferit. Eu sper să-i conving pe oameni prin ce am făcut, nu prin ce spun. Eu ştiu ce vrea acest oraş. Sunt un regizor care ştie să pună în valoare orice colţişor din municipiu“.
Actualul primar a fost foarte reţinut în a da replica adversarilor politici. Spre exemplu, dacă pesedista Olguţa Vasilescu, care şi-a anunţat tot ieri candidatura, i-a transmis că n-are nici o şansă de a câştiga un nou mandat la Primăria Craiova, Solomon i-a răspuns doar atât: „Îi spun doamnei Olguţa Vasilescu bine a revenit în Craiova după 11 ani de pribegie!“.

Dispută pe un drum

Despre foştii colegi de la PDL, edilul a ţinut să amintească faptul că, din punct de vedere electoral, îi e mult mai bine fără Radu Berceanu: „Pentru mine, domnul Berceanu a fost o piatră de moară. Acum patru ani am scăzut cu 10% în sondaje pentru că am apărut pe afişe cu domnul Berceanu. Răceala dintre noi a fost legată de faptul că nu a susţinut drumul expres Craiova – Piteşti, pe care eu îl doream pentru Fabrica Ford“.
Într-un interviu acordat Gazetei de Sud de Radu Berceanu, la sfârşitul anului trecut, fostul ministru al transporturilor a explicat că nu a susţinut varianta drumului expres Craiova – Piteşti pentru că o considera „o prostie“: „Drumul expres, a cărei concepţie a lansat-o Orban, este o minciună monumentală. Ideea era de a face un drum expres Craiova – Piteşti, care să fie paralel cu drumul existent, la foarte mică distanţă de el. Dar pe acel traseu sunt dealurile subcarpatice, apoi acolo sunt terenuri ale oamenilor pe care le tai în două. Deci, ar fi fost nişte costuri colosale cu exproprierea. Şi apoi, drumuri expres nu se mai fac nicăieri în Europa, de vreo 40 de ani. Sunt o prostie, pentru că un asemenea drum expres nu e nici autostradă, nici drum naţional. Costă aproape cât o autostradă, dar nu are efectul de autostradă“.
Berceanu a preferat ideea unei autostrăzi: „Eu ceea ce intenționam să fac şi în continuare a rămas în planuri era o Autostradă a Sudului, de la Bucureşti, prin sudul Craiovei, până la podul de la Calafat. Practic, ar fi un drum în linie dreaptă, care trece şi pe la Alexandria şi permite să se dezvolte tot sudul ţării. În plus, ar fi extraordinar de ieftină, pentru că aici sunt în foarte mare parte terenuri de stat, deci problemele cu exproprierea ar fi aproape inexistente“.
Autostrada ar fi şi mult mai ieftină. „Din studiul de fezabilitate făcut pe vremea lui Orban a reieşit că drumul expres până la Piteşti costă o dată şi jumătate mai mult decât autostrada Craiova-Bucureşti“, a declarat Radu Berceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS