14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolivalenta, poate după alegeri

Polivalenta, poate după alegeri

Constructorii Sălii Polivalente promiteau astă-toamnă că vor încheia lucrările până pe 15 martie, însă ieri, la data anunţată, mai erau încă multe de făcut în sala ce parcă s-ar împotrivi inaugurării sale

Primarul Antonie Solomon, însoţit de ziarişti, a mers ieri în „control“ la Sala Polivalentă din Craiova. Le-a arătat jurnaliştilor că lucrările din exterior sunt aproape gata – de la alei şi până la scările placate cu marmură – iar în interior s-a dat drumul la căldură – tocmai acum, când s-a încălzit şi afară! Se lucra în interior la zugrăveli şi fusese montată instalaţia de încălzire din zona de joc, urmând ca, în viitorul apropiat, peste ţevi să fie montat parchetul special. Nu exista, însă, nici un element de mobilier. „S-a licitat la Bucureşti, la Compania Naţională de Investiţii, mobilierul, adică scaunele şi tot ce mai înseamnă asta. N-au fost contestaţii, s-a semnat contractul, iar firma care a câştigat are obligaţia să le aducă la Craiova în 30 de zile“, a explicat primarul Antonie Solomon.

Proiectul e prea vechi

Cristian Ignat, directorul UTI Oltenia, a descris apoi instalaţia de sonorizare, care va avea difuzoare nu doar în tavanul sălii, ci şi în toate spaţiile adiacente – săli de antrenament, vestiare, camere de protocol şi pentru presă. Alt sistem inedit va fi cel pentru transmisiile video. Instalaţia de broadcasting (difuzare de imagini şi sunet), similară cu cea de pe stadionul Naţional, va permite carelor de reportaj ale televiziunilor să se lege la anumite conexiuni aflate în afara clădirii şi să preia pur şi simplu imagini de la camerele instalate în interior, regizorii nefăcând altceva decât să decidă de la ce cameră de luat vederi să preia semnalul. Şi în privinţa sistemului audiovideo sunt însă probleme, din cauza faptului că proiectul este prea vechi, are aproape două decenii, iar anumite tehnologii au dispărut între timp şi standardele actuale intră în conflict cu prevederile din proiect.
„Proiectul tehnic pe care l-am preluat noi era făcut în 1996 şi revizuit în 2006, iar în 2010-2011 federaţiile de handbal şi baschet au schimbat toate normativele pentru transmisia evenimentelor naţionale şi internaţionale. Sunt nişte normative fără de care nu se pot face asemenea transmisii, aşa că trebuie mers pe un nou proiect, pentru care avem nevoie de aprobare“, a explicat directorul UTI, firmă care face instalaţia audiovideo din Sala Polivalentă.
Date fiind piedicile de tot felul, primarul Solomon s-a ferit să le mai ceară constructorilor o dată la care ar putea fi gata lucrările: „Multe
încurcături cu această sală. Alţii au făcut temple sau stadioane în doi ani, iar noi nu reuşim să construim o Sală Polivalentă în 20 de ani… Dar mai e puţin şi gata. Vreau s-o inaugurăm după alegeri, să nu zică lumea că o inaugurăm înainte, ca să mă voteze craiovenii“.

Pasajul suprateran, gata în iulie

Tot ieri, primarul Solomon a vizitat şi cele trei şantiere unde se fac investiţii cu fonduri europene în Craiova. La Centrul Multifuncţional, primarul i-a lăudat din nou pe constructori, care au promis că vor termina lucrarea în decembrie 2012, cu un an mai devreme.
„La momentul actual, am făcut peste 70% din construcţie. După 14 aprilie, o să ne apucăm să montăm cupola. Noi ne-am făcut o planificare pentru ca în maximum o lună să terminăm montarea acesteia şi să continuăm cu lucrările de finisaje“, a spus ing. Octavian Ciucu, şeful de şantier din partea RECON.
Şi firma Delta ACM ‘93 Bucureşti a fost lăudată pentru rapiditatea desfăşurării lucrărilor de reabilitare a bulevardelor Olteniei şi Tineretului din Craioviţa Nouă.
„Lucrările sunt în devans. Se lucrează foarte bine, sunt extrem de mulţumit. Bulevardele Oltenia şi Tineretului vor fi gata în maximum o lună. Iată că există o astfel de firmă, care lucrează
într-un ritm nebunesc şi pe mine m-a surprins din nou. Bordurile sunt puse aşa de bine şi de drept, încât zici că-i cale ferată. Se lucrează cu peste 150 de oameni şi zeci de utilaje pe aceste bulevarde. În curând vom începe lucrările de reabilitare la toate cele şase străzi, adică în afară de Olteniei şi Tineretului vor demara lucrările şi pe Brestei, Pelendava, Toamnei şi Amaradiei. Vreau ca într-o lună, o lună şi jumătate să fie toate făcute «la negru», urmând ca stratul de uzură să se toarne ulterior“, a anunţat primarul Craiovei.
Edilul a fost nemulţumit doar de ritmul de la pasajul suprateran de la kilometrul 0 al oraşului, unde „nu s-a recuperat nimic din întârzierea de anul trecut“.
„La începutul lunii iunie vom da drumul la circulaţie pe direcţia Bucureşti – Turnu Severin, pe bretelele laterale şi prin sensul giratoriu. Sus, pe pasaj, se va putea circula, inclusiv cu tramvaiul, de la sfârşitul lunii iulie“, i-a promis ing. Gabriel Nicolau, directorul Agenţiei Poduri din cadrul SCT Bucureşti, firma constructoare a pasajului suprateran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS