21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoerică încă este cercetat pentru accidentul din 2011

Boerică încă este cercetat pentru accidentul din 2011

Ofiţerii Biroului Cercetări Infracţiuni Rutiere din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti nu au reuşit nici până acum să termine ancheta în dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în mai 2011, pe numele lui Genică Boerică, acuzat că a lovit cu maşina un tânăr pe trecerea de pietoni.
Dosarul în care omul de afaceri craiovean Genică Boerică este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului a fost înregistrat pe 26 mai 2011, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Potrivit procurorilor Parchetului General, pe 26 mai 2011, în jurul orei 17.30, la intersecţia dintre Calea Dorobanţi cu strada Muzeul Zambaccian din Bucureşti, Iulian Crăciun, de 33 de ani, care traversa strada pe trecerea de pietoni într-un cărucior cu rotile, a fost lovit de un Porsche Cayenne negru.
Tânărul din căruciorul cu rotile a fost proiectat pe asfalt, în urma accidentului acesta suferind o fractură de mandibulă. Victima accidentului a precizat atunci că, după impact, şoferul a oprit şi a coborât, însă nu pentru a-l ajuta, ci numai ca să scoată căruciorul de sub Porsche, după care a plecat. Şoferul maşinii a fost identificat o zi mai târziu, polițiștii stabilind că autoturismul Porsche era condus de omul de afaceri Genică Boerică. Procurorii Parchetului General au mai comunicat în mai 2011 că „în cauză se administrează  probe în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul“. De atunci şi până acum, nu s-a schimbat nimic, poliţiştii Brigăzii Rutiere Bucureşti fiind tot la stadiul de cercetări. În plus, faţă de Genică Boerică nu s-a dispus încă începerea urmăririi penale.
Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, dosarul nr. 10.521/P/2011 „se află la Brigada de Poliţie Rutieră pentru efectuarea cercetărilor faţă de Genică Boerică sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. În cauză nu s-a început urmărirea penală“.
Genică Boerică este judecat în prezent în mai multe dosare de returnări ilegale de TVA sau delapidare, aflate pe rolul instanţelor din Craiova şi Bucureşti.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS