10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞase străzi intră în reabilitare

Şase străzi intră în reabilitare

Primele două vor fi bulevardele craiovene Olteniei şi Tineretului, unde lucrările încep de luni

Un nou şantier cu finanţare europeană nerambursabilă se deschide săptămâna viitoare în Craiova. De luni, bulevardele Olteniei şi Tineretului din cartierul Craioviţa Nouă intră în reabilitare.
Proiectul, evaluat de municipalitate la 64 de milioane de lei, a fost câştigat la licitaţie de firma Delta ACM ‘93 Bucureşti. Această firmă urmează să se ocupe de reabilitarea – în cursul acestui an – a şase străzi intens circulate din Craiova: Amaradia, Olteniei, Tineretului, Pelendava, Brestei (tronsonul cuprins între intersecţiile cu străzile Râului şi Pelendava) şi Toamnei. 98% din totalul cheltuielilor eligibile va fi suportat de Uniunea Europeană, Primăria Craiova urmând să contribuie doar cu 2% din cheltuielile eligibile.
Modernizarea va include nu doar carosabilul, ci şi trotuarele, spaţiile verzi, fiind amenajate cu această ocazie 800 de noi locuri de parcare, șase staţii de taxi şi 14 staţii de autobuz.

Restricţii de circulaţie

Primele străzi care intră în reparaţie sunt cele două bulevarde din Craioviţa Nouă – Olteniei (pe o lungime de 2.179 m) şi Tineretului (1.092 m), ambele cu câte patru benzi, adică două pe fiecare sens.
Primăria Craiova a anunţat deja ieri că de luni, 5 martie, circulaţia se va desfăşura cu restricţii şi devieri în următoarele trei luni pe cele două bulevarde. Lucrările se vor derula prin închiderea câte unui sens de mers, circulaţia urmând să se desfăşoare pe cealaltă jumătate a străzii.
„Pentru a fi aplicate aceste restricţii impuse de lucrările de reabilitare, se va interzice oprirea pe anumite sectoare de drum unde acum maşinile staţionate ocupă banda întâi. De luni, închizându-se câte un sens de pe ambele bulevarde, circulaţia va fi deviată pe celălalt sens de mers. Înţelegem că va fi o perioadă dificilă pentru locatarii din zonă, dar îi rugăm să respecte restricţiile pe care le impunem, pentru a nu bloca circulaţia“, a declarat inspectorul de poliţie Alin Apostol, reprezentantul Poliţiei Rutiere Craiova în Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale de pe lângă Primăria Craiova.
Aceeaşi rugăminte o au şi reprezentanţii Primăriei Craiova.
„Rugăm locatarii să acorde sprijin necesar echipelor de lucru, în sensul degajării carosabilului şi trotuarelor de vehiculele parcate în zonele de intervenţie. De asemenea, solicităm conducătorilor auto care tranzitează zonele de lucrări să circule cu atenţie şi să se conformeze semnalizărilor rutiere ce vor fi instituite“, a menţionat Carmen Licu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS