24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeszăpezire cu încetinitorul

Deszăpezire cu încetinitorul

Deszăpezirea Craiovei a continuat şi vineri, SC Salubritate Craiova SRL şi Delta ACM ‘93 acţionând pe străzile oraşului cu 62 de utilaje pentru curăţarea zăpezii şi gheţii, dar şi pentru împrăştierea de material antiderapant. Pe străzile principale se circula destul de bine, podurile de gheaţă fiind înlăturate de pe cele mai multe artere. Rămăseseră însă astfel de poduri de gheaţă pe bulevardul Decebal-Dacia, în dreptul Gării Craiova, pe porţiuni ale străzilor Brazda lui Novac și Constantin Brâncuşi, dar şi în alte zone.
Utilajele de deszăpezire au intrat, de vineri, şi prin cartiere, în zone de case intens circulate ori pe străzile dintre blocuri. „Am acţionat prin Catargiu, în zona Hanul Roşu, dar şi prin alte cartiere ale oraşului. Urmează să acţionăm pe străzi precum Lămâiţei, din Brazdă, unde traficul şi maşinile parcate nu prea ne-au permis să acţionăm, dar şi pe alte străzi intens circulate, precum Vasile Alecsandri şi Nicolae Bălcescu. Îi rugăm pe cetăţeni să înţeleagă că a căzut multă zăpadă şi utilajele de deszăpezire nu pot fi peste tot în acelaşi timp“, a declarat vineri după-amiază Flavius Sirop, directorul general al Salubrităţii.

Pomii căzuţi
vor fi ridicaţi de luni

Şi angajaţii RAADPFL Craiova au acţionat joi şi vineri prin oraş, pentru a tăia arborii rupţi de zăpadă. Nu au apucat să-i şi ridice, însă, spre dezamăgirea cetăţenilor. Aşa s-a întâmplat, spre exemplu, în Craioviţa Nouă, la blocul 175 N de pe strada Elena Farago.
„Am făcut nenumărate sesizări la primărie în legătură cu tăierea pomilor căzuţi. După două zile, când au apărut dânşii, au tăiat pomii, dar i-au depozitat pe locurile de parcare. Având în vedere criza locurilor de parcare, şi aşa nedeszăpezite, mi se pare inadmisibil să fie lăsaţi pomii tăiaţi în parcare“, ne-a sesizat craioveanca Andreea Ivan.
„Avem patru echipe care acţionează la tăierea copacilor doborâţi de zăpadă, însă nu am avut efectiv timp să-i şi ridicăm pe cei pe care i-am tăiat. Angajaţii noştri au avut grijă să-i pună în aşa fel încât să nu-i deranjeze pe cetăţeni, iar de luni vom trece la ridicarea lor“, a promis Ion Petre, directorul RAADPFL Craiova.

Autorităţile
nu dau despăgubiri

Un caz nefericit este al familiei Bogdan din blocul G3, din Piaţa Gării. „Un pom s-a prăbuşit peste două maşini ale noastre – Loganul meu, cumpărat acum două luni, şi un Ford Focus al băiatului meu. Maşinile sunt grav avariate şi nu aveam asigurare Casco la ele, pentru că nu ne-am permis. Noi ce facem acum, cine ne despăgubeşte?“, întreabă craioveanul Marian Bogdan.
„Noi nu putem să-l despăgubim, pentru că acesta este un caz de forţă majoră. Pomul a căzut din cauza unei calamităţi, nu din cauza autorităţii locale“, a declarat Ion Petre, directorul RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS